Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зелені зони, велосипедні доріжки та фонтани: Якою буде набережна Дніпра після капітального ремонту

У Дніпрі триває капітальний ремонт на вулиці Набережна Перемоги – від Мерефо-Херсонського мосту до вул. Космічної. Це перша реконструкція за останні 10 років. Нині ремонтом займається дніпровський підрядник – ТОВ «СМД-ІНВЕСТ». Із попереднім виконавцем домовленості розірвали ще торік – він відверто затягував роботи. Зараз ремонтники працюють без вихідних.

«Набережна, мабуть, такий самий болючий для міста довгобуд, як і ремонт Центрального мосту. Обидва проекти затягнулися через недобросовісного підрядника. З низки причин його усунули з обох об'єктів. Та треба дивитися у майбутнє й завершувати обидва ремонти. Нині на набережній тривають інтенсивні роботи. Закінчити плануємо вже у 2019 році. Зробимо за найвищими європейськими стандартами. Буде краще за нині відремонтовану іншу ділянку набережної у центрі міста. Проект буде перлиною Дніпра», – зазначив міський голова Борис Філатов 15 серпня, під час огляду перебігу ремонтних робіт.

Наразі на ділянці Набережної Перемоги вже демонтували покриття доріжок та бордюри, видалили старі дерева й непридатний ґрунт.

«Працюємо згідно з проектом – із дотриманням норм і правил. Саме в цій – парковій – зоні попередній підрядник не працював. Її ми почали з нуля. Зараз виконуємо роботи із заміни ґрунту. Триває відсипка піском – з ущільненням. Щоб потім зверху улаштувати основи, зокрема, для дитячих атракціонів, а також доріжки та загальне озеленення», – повідомив представник генпідрядника Дмитро Матанцев.

Особливу увагу приділяють покриттю пішохідних доріжок і майданчиків – це 3,6 тис. кв. метрів. Пішохідну зону планують вимостити спеціальним неслизьким гранітом. Також зроблять велосипедні доріжки й дитячу зону. А ще у планах – встановлення кількох фонтанів. Крім цього, оновлять вуличне освітлення, зупинки громадського транспорту, облаштують лавочки та майданчики для відпочинку. Тут також з’являться зелені зони. Врахують і питання місць для паркування авто.

Ремонтники працюватимуть доти, поки дозволятимуть погодні умови