Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відомі музиканти та розваги на будь-який смак: Цієї п’ятниці у Дніпрі стартує музичний фестиваль «Стопудівка»

Триденний музичний фестиваль «Стопудівка» стартує 17 серпня на Монастирському острові. Цього року музична подія відбудеться за підтримки програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Фестиваль збере понад півсотні відомих гуртів та діджеїв. Серед хедлайнерів – «Ляпис 98», «Антитіла», Pianoбой, O.Torvald, «Громадянин Топінамбур», «НЕРВИ», Натоліч, «Бумбокс», Арсен Мірзоян, INPLUS.

«Програма «Культурна столиця» не могла не підтримати цей один із найяскравіших культурних магнітів нашого міста. Щороку таких подій більшає, і далі вони зміцнюватимуться та вабитимуть людей не лише з Дніпра та України загалом. Ми раді співпраці з фестивалем «Стопудівка». Все це на благо нашого міста», – зазначив позаштатний радник міського голови Дніпра з питань культури Євген Гендін.

Монастирський острів – зручна локація для музикантів. Глядачам це місце до вподоби. До «Стопудівки» на острові облаштують дві музичні сцени та зону для змагань у брейк-дансі, де зійдуться українські та зарубіжні танцівники різного віку.

«Ми раді, що почали співпрацювати з містом. «Стопудівку» можна повноцінно назвати фестивалем мешканців Дніпра. Він проходить вже вп’яте. Добре, що нас підтримує «Культурна столиця». З одного боку, це збільшить увагу до нас різної публіки – молодої та більш дорослої, а також різних музичних культур, що об’єднують джазове чи рокове спрямування. Можна сказати, що це – фестиваль міста», – додав директор «Стопудівки», заступник голови громадської організації «К12» Сергій Головацький.
Організатори підготували чимало сюрпризів і безліч цілодобових розваг. Так, на острові буде повітряна куля та парк атракціонів. Також влаштують любительську яхтову регату, у якій юнгою зможе стати кожен охочий учасник фестивалю. Крім цього, обіцяють різні квести та фестиваль їжі. А ще – нічні loft-сцени і продаж товарів ручної роботи.

Одна з головних цілей проведення та подальшого розвитку «Стопудівки» – зміцнення культури молодіжних фестивалів у Дніпрі.

«Це – справді знаковий захід, що проходить не перший рік. Хочеться побажати безкінечного розвитку та багатьох років життя фестивалю «Стопудівка». Коли ми не забуваємо про культуру у такі непрості часи, це – велике благо. Тож гайда на фестиваль», – сказав фронтмен гурту Red Wolf Денис Хейфиц.
Придбати квитки на фестиваль «Стопудівка» можна на сайті.

Як відомо, останній щорічний музичний фестиваль «Стопудівка» був проведений в серпні 2016 року. Він став наймасштабнішим фестивалем на території Монастирського острова і зібрав близько 10 тис. відвідувачів.