Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Mission Day Ingress: Онлайн-гра, яка знайомить людей із містом, зібрала у Дніпрі близько тисячі учасників з різних країн

У суботу, 11 серпня, до Дніпра приїхало близько тисячі осіб із різних куточків України, а також інших європейських країн, щоб взяти участь у Mission Day Dnipro в рамках Ingress – онлайн-гри з доповненою реальністю. Це спеціальний захід мобільного додатку, що має понад 7-мільйонну армію шанувальників в усьому світі. Гра створена корпорацією Google. Пересуваючись зі своїми мобільними пристроями в реальному світі, гравці створюють інтерактивне ігрове поле з об'єктами, на місці яких розташовані міські пам'ятки. Сенс гри у тому, щоб, гуляючи містом, знайомитися з його визначними місцями, архітектурою тощо.

У Дніпрі Mission Day пройшов уперше. Захід відбувся за підтримки міського голови Бориса Філатова. Його організували дніпровці-ентузіасти, які проходили цю гру в інших містах і захотіли показати своє рідне місто учасникам Ingress.

За словами головного організатора Mission Day Dnipro Оксани Щербатюк, при підготовці визначили найбільш знакові місця Дніпра для проходження гри, склали маршрути, які відправили Google для занесення до мобільного додатку Ingress.

«Ми, мешканці Дніпра і гравці, захотіли показати всім наше рідне місто, яке воно чудове. Є думка, що Київ, Львів – туристичні міста, але Дніпро теж має багато колоритних місць, пам’яток. У нас є на що подивитися», – сказала Оксана Щербатюк.

Організаторка також подякувала мерії Дніпра за всебічну підтримку акції: З-поміж іншого, для учасників підготували спеціальні подарунки із сувенірною продукцією Дніпра, зняли відеоролик про місто.

Гравцям надали 24 маршрути місій, кожна з яких має 5 локацій. Місії проходять на вибір. Серед локацій – алея монумента «Вічна Слава», діорама, парк ім. Шевченка, набережна тощо.

«Загалом це чудова гра для тих, хто любить подорожувати. До нас приїхали туристи не лише з різних міст України, але й з Німеччини, Бельгії, Польщі. Ми хочемо, щоб про Дніпро дізнавалися якомога більше за кордоном і приїздили до нас», – наголосив учасник та співорганізатор Mission Day Dnipro Максим Мінюшкін.

Один із учасників  Mission Day Dnipro німець Мартін Бернер грає в Ingress з 2012 року.

«Дніпро – гарне місто. Перше, що впало в очі, – багато дерев. Подорожувати таким чином дуже круто, тому закликаю всіх долучатися до нас», – додав чоловік.