Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Восени до садочків у Дніпрі вперше підуть 11,5 тис. дітей

1 вересня до дошкільних навчальних закладів Дніпра буде зараховано 11 тис. 575 дітей. До першого класу шкіл перейдуть 8 тис. 423 вихованці дитячих садків. Про це під час прямої телефонної лінії проекту «Міська влада на прямому зв’язку» 8 серпня розповіла головний спеціаліст сектору дошкільної освіти відділу навчальної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Оксана Турчина.

Станом на 1 серпня 2018 року у Дніпрі створено 7 навчально-виховних комплексів із дошкільними відділеннями (НВК № 27, № 37, № 42, № 48, № 71, № 87, № 120), відкрито 2 додаткових групи на 40 місць у дошкільних навчальних закладах № 372 та № 391. Крім цього, у 2018 році було реконструйовано приміщення дитячого садка НВК № 103, яке майже 20 років стояло покинутим. Раніше дошкільні групи розташовувалися безпосередньо у приміщенні школи. Відтепер у дитсадку зможуть навчатися 80 дітей.

«Значно посилилась увага до дітей з особливими освітніми потребами, тому у 10 закладах дошкільної освіти запроваджено інклюзивну форму навчання. У 69 закладах дошкільної освіти функціонує 255 спеціалізованих груп для дітей із різними формами захворювань, у яких виховується 4 тис.183 дитини дошкільного віку», – зазначила Оксана Турчина.

Представниця мерії нагадала, що прийом дітей до закладів дошкільної освіти здійснюється завідувачем згідно зі списками, сформованими базою даних на сайті електронної реєстрації. Першочергово до ДНЗ зараховують дітей пільгових категорій; дітей з інвалідністю, які не мають протипоказань до перебування у дитсадку; дітей під опікою; дітей одиноких батьків; дітей працівників ДНЗ у разі виходу на роботу і дітей із сімей, які прибули з території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей.

Довідка. У Дніпрі функціонує 176 комунальних, 1 державний та 4 приватних дошкільних навчальних заклади. Також у місті діє 34 комунальних та 2 приватних навчально-виховних комплекси з дошкільними відділеннями. У цих закладах навчаються 36 тисяч 314 дітей.