Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра розповіли, як містяни користуються онлайн-записом до лікаря

На сьогодні сервіс електронного запису на прийом до лікаря впроваджено в усіх 12 центрах первинної медико-санітарної допомоги Дніпра. Вже майже 40% пацієнтів міста записується на прийом до лікарів саме за допомогою електронної черги, тобто через Інтернет. Про це в коментарі журналістам розповів заступник мера, директор департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрій Бабський.

 

Електронна система створена та впроваджена в першу чергу для зручності пацієнтів, а також упорядкування роботи лікарів.

 

«Містянам не потрібно, як раніше, приходити до амбулаторії завчасно, сидіти у коридорах і чекати своєї черги до лікаря. Достатньо через Інтернет або по телефону записатися на прийом. Цікаво, що таким зручним нововведенням активно користуються містяни абсолютно різного віку, не лише молодь», – сказав Андрій Бабський.

 

За його словами, для впровадження електронного сервісу було виконано великий об’єм робіт. За рахунок коштів міського бюджету для амбулаторій придбано комп’ютерну та оргтехніку, проведено мережу Інтернет.

 

Заступник Бориса Філатова подякував розробникам електронної системи, які в якості волонтерства надали електронну програму, тобто місто на впровадження сервісу електронного запису до лікаря не витратило жодних коштів. Волонтери запустили систему, навчили реєстраторів нею користуватися.

 

Електронний запис до лікаря планується також поширити й на лікувальні заклади вторинної ланки, щоб сімейні лікарі, за необхідності, могли в електронному форматі записувати пацієнтів до «вузьких» спеціалістів. Така робота попереду.