Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За підтримки Бориса Філатова у Дніпрі влаштували безкоштовні курси для управителів багатоквартирних будинків

У Дніпрі триває цикл семінарів «Використання будинків як бази для самоврядування та самоорганізації» для управителів багатоквартирних будинків. Започаткували їх за підтримки міського голови Бориса Філатова. Заняття відбуваються в Університеті митної справи та фінансів.

«Курси з підвищення кваліфікації в управлінні багатоквартирними будинками зібрали 200 осіб. Близько 90% слухачів – це представники новостворених ОСББ та ЖБК. Мета курсів – надати головам ОСББ і ЖКБ інформацію, яка допоможе їм грамотно керувати будинком. Тут навчають і бухгалтерській справі, і правових та організаційних питань. Крім цього, слухачі курсів складають іспити і за їхніми результатами отримають свідоцтва державного зразка про підвищення кваліфікації управителів багатоквартирних будинків», – зазначила викладачка курсів, депутат міської ради Анжеліка Пилипенко.

Цикл семінарів планують продовжити, адже наразі курси охопили 25% управителів.

«Міська влада дбає про громадян, які самоорганізувалися та створили ОСББ або ЖБК. Так, у Дніпрі діє програма, за якою ОСББ на умовах співфінансування можуть отримати кошти з міського бюджету і провести ремонт. Ми сподіваємося, що наступного року курси продовжаться, щоб надати необхідні знання всім управителям багатоквартирних будинків», – зазначив начальник відділу по роботі з органами самоврядування населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Дніпра Сергій Іванченко.

Слухачка курсів Тетяна Журавльова стала головою ОСББ півтора місяця тому. Каже, що прийшла сюди, щоб опанувати законодавчу базу для своєї роботи: «Коли я стала головою ОСББ, зіткнулася з тим, що мені не вистачає знань. Тут я дізналася, як усе робити у відповідності до законодавства. Також я зрозуміла, що Дніпро в контексті підтримки ОСББ – супер. У нас стільки можливостей, скільки не має жодне інше місто. Від викладачів я у захваті, все дуже цікаво».

Свідоцтва про підвищення кваліфікації слухачі курсів отримають вже 10 серпня.