Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зустріч історичних експедиційних човнів з Литовської республіки

4 липня о 15.00 на Фестивальному причалі (біля інсталяції І love Dnipro – причал на воді) відбудеться зустріч історичних експедиційних човнів з Литовської республіки.  З води делегацію зустрічатиме міський голова Дніпра Борис Філатов.

Довідка: Відомий литовський історик Альфредас Бумблаускас разом з командою (журналісти, етнографи, етнологи) вирушили вже в четверту «національну експедицію». До цього вони були у Польші, пропливли до Балтийського моря, відвідали Білорусь.

Зараз – в їх планах – Дніпро. 20 червня вони вирушили в мандрівку з Вільнюса. Вже завтра – відвідають історичні міста нашого краю. «Національна експедиція» подорожує по Дніпру на стародавньому литовському дерев'яному кораблі «Вітаутас Дідіс», який був відтворений відповідно до уламків, виявлених в річці Нямунас недалеко від міста Меркіна. На думку істориків, цей корабель, не має аналогів. Він будувався за прикладом корабля, знайденого на злитті річок Мяркіс і Нямунас, тільки набагато коротше - 13 метрів замість звичайних 50. Ширина 2,7 метра, вага 4 тонни.

Увага! О 15.10 – біля бренд-волу – вітальне слово мера Дніпра та виступ представників делегації, почесного консула Литовської республіки: Альфредас Бумблаускас - керівник експедиції, колишній декан факультету історії в Вільнюському університеті,  Аурімас Рачюкайтіс - редактор проекту, Едмундас Якілайтіс - продюсер проекту , Віталій Півняк - Почесний консул Литовської Республіки у м. Дніпро.

О 19.00 – члени експедиції відвідують фортецю Кодак. Там на них чекають виступи творчих колективів, розповідь про фортецю. Потім – переїзд до районної бібліотеки для участі у майстер-класах.

УВАГА!!!! Від’їзд представників ЗМІ від шлагбауму міської ради на Фестивальний причал о 14:30!!!!!