Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі триває реконструкція парків Зелений Гай та ім. Володі Дубініна

У Дніпрі продовжують реконструкцію парків Зелений Гай та ім. Володі Дубініна. Вони були створені у 70-х роках минулого століття й не мали балансоутримувача. За парками ніхто не доглядав, територія з часом занепала, на ній було багато аварійних та сухих дерев.

Щоб привести парки у належний стан, їх вирішили реконструювати. Підготовчі роботи розпочалися наприкінці минулого року. Зараз там триває ремонт, який ретельно контролює робоча група з оптимізації управління парками міста.

«Приведення занедбаних парків до сучасного вигляду перебуває на особистому контролі міського голови Бориса Філатова. Першочергово поставлене завдання реконструювати ці два парки. Після цього місто їх обслуговуватиме, доглядатиме, підтримуватиме порядок», – сказав член робочої групи Артем Хмельников.

У парку Зелений Гай, що розташований у Рибальській балці, між спортивним комплексом «Метеор» та просп. О. Поля, на цей рік передбачена реконструкція центральної алеї. Обсяг робіт доволі великий. Серед іншого це укладання тротуарної плитки, улаштування сходів, оздоблених гранітною плиткою, підпірних стін для уникнення зсувів, а також укладка газонів, поливної системи, встановлення нового сучасного освітлення, видалення сухих, аварійних дерев, висадка нових багаторічних дерев і кущів, встановлення лавочок для відпочинку. У парку також буде ролердром, великий сучасний дитячий майданчик, а взимку – ще й каток.

За словами Ксенії Козлової, начальника загального відділу комунального підприємства «Міська інфраструктура», яке нині є балансоутримувачем зазначених парків, алею Зеленого Гаю підсилюватимуть залізобетонним каркасом. Під нею проходить Аульський водогін, через це розпочалися зсувні процеси.

«Буде виконаний увесь необхідний комплекс протизсувних заходів», – пояснила представниця КП.

Паралельно проводять реконструкцію парку ім. Володі Дубініна. Минулого року тут облаштували великий дитячий майданчик, поклали плитку, розбили квітники, встановили лавочки та сучасне освітлення.

Пенсіонерка Раїса Єфремова мешкає поруч із парком. Жінка радіє від його оновлення, хоч і часткового.

«Зроблено все дуже гарно і якісно. Самі бачите, як багато тут молодих матусь з дітьми гуляє. Та і я разом із подругами часто сюди приходжу посидіти, поспілкуватися, помилуватися таким чудовим краєвидом», – розповіла пані Раїса.

На решті території парку роботи тривають. Проектом тут, зокрема, передбачене укріплення схилів, зонування території, облаштування майданчика для вигулу собак, танцювального майданчика із амфітеатром, зеленого лабіринту тощо. На місці знесених аварійних дерев буде висаджено понад 800 молодих саджанців, кущів та квітів.

За словами директора департаменту інноваційного розвитку міської ради Юлії Павлюк, реконструйовану алею у парку Зелений Гай планують відкрити до Дня міста. А відновлення парку ім. Володі Дубініна триватиме і наступного року.