Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-тур «Реконструкція парків міста: парку Зелений Гай, ім. Володі Дубініна»

27 червня о 10-00 початок прес-туру «Реконструкція парків міста: парку Зелений Гай, ім. Володі Дубініна».

Спікери: директор департаменту інноваційного розвитку ДМР  Юлія Павлюк;  заступник голови робочої групи з оптимізації управління парками міста Артем Хмельников; начальник загального відділу КП «Міська інфраструктура» Ксенія Козлова.

10-00 Локація №1 парк Зелений гай (центр вхід,  район басейна Метеор, вул. Макарова,1)  

10-45 Локація №2  парк Володі Дубініна (вхід з вул. Високовольтної) 

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради ( шлагбаум) о 9-20.

Довідка:

Парк Зелений Гай

Знаходиться в Рибальській балці, між СК «Метеор» та просп. О.Поля. Площа 53,6 га., кількість дерев при передачі на баланс складає більше 8500 одиниць. У минулому тут був парк ім. Ленінського комсомолу, який довгі роки не розвивалася, був занедбаний. У 2016 році парк було перейменовано у Зелений Гай.

У 2017 році розроблено проектно-кошторисну документацію по об’єкту «Капітальний ремонт центральної алеї парку Зелений Гай у                      м. Дніпрі». Проектом передбачено ремонт вхідних груп за СК «Метеор» та ТЦ «Славутич» з улаштуванням підпірних стін. Вартість робіт по капремонту складає 28,4 млн. грн.

У 2017 році  виконано робіт на 3,97 млн. грн.  На 2018 рік на будівельно-монтажні роботи виділено 20 млн. грн., з них станом на 20 червня освоєно 8 млн. грн.

На сьогодні в рамках проведення капітального ремонту центральної алеї проведені такі роботи:

-         виконано бетонні роботи на вхідній зоні з вул. Макарова: підготовлені сходинкові каскади  та підпірні стінки, сходини оздоблюють гранітною плиткою та влаштовують систему льодовідтаювання пандуса та сходинок;

-         встановлено нові опори з світлодіодним освітленням (від вул. Макарова до середини центральної алеї), опори планують прикрасити ліхтарними вазонами з зональними квітами;

-         проводиться прокладання водопровідних мереж поливної системи для поливу газонів;

-         корчування порослі для облаштування рулонних газонів;

-         облаштовано квітники та квітникові піраміди;

-         проводиться облаштування огорожі сходів – до оглядового майданчику та від середини центральної алеї;

-         проводиться укладання тротуарної плитки та лотків для відводу зливових вод з алеї в існуючий колектор;

-         тривають роботи по вирубці порослі на лівому схилі, скошуванню карантинної рослинності, ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Частину алеї, що проходить над Аульським водогоном, буде взято в залізобетонний каркас, який з’єднуватиметься з підпірними стінками  по краю алеї (вже підготовлено основу під них) та покрито плиткою. В самому зсувонебезпечному місці схил алеї буде укріплено.

У парку вже працює облаштований дитячий майданчик та все літо буде працювати Роллердром (для катання на роликах та сігвеях)

Парк ім. Володі Дубініна.

Знаходиться в Соборному районі, обмежений вул. Гордачі та вул. Абхазькою, просп. Гагаріна та вул. Високовольтною. Площа парку 3,3858га, кількість дерев 729. Створений в 1967 році.

На даний час проводиться реконструкція частини парку,  загальна вартість проекту реконструкції складає  56 млн. грн. У 2017 році виконано роботи на суму 2,4 млн.грн. На 2018 рік  виділено 4,5 млн.грн. Станом на 20 червня  виконано будівельні роботи на суму 3,8 млн.грн.

Проект реконструкції передбачає влаштування: вхідної групи (сходи з пандусом для маломобільних груп населення) з головного входу в парк; поливного водопроводу, фонтану, майданчика для гри в шахи; тематичної прогулянкової алеї з можливістю проїзду маломобільних груп населення та дитячих спортивних приладів; зеленого лабіринту; танцювального майданчика з зеленим амфітеатром; майданчика для вигулу собак, встановлення світильників, лав, урн.

В рамках реконструкції видалено 280 дерев (відповідно до актів обстежень видалено аварійні та фаутні дерева). Планується підсадка нових зелених насаджень загальною кількістю – 883 одиниці, також проектом передбачено влаштування квітників, клумб, газонів, зеленого лабіринту, декоративних композицій.

            Метою реконструкції є відновлення  рекреаційних функцій парку та створення гармонійного середовища для відпочинку городян.

На даний час закінчуються будівельні роботи по улаштуванню сходів, зливової каналізації, підпірних стін, прогулянкової алеї, плануванню ґрунту. При виділенні  додатково коштів у 2018 році роботи буде продовжено.