Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Старт унікальної спортивної події - Чемпіонату Європи з регбі-7 серед жінок

23 червня  о 10-00 – на Стадіон СК «Метеор» (вул. Макарова, 24 А)- старт унікальної спортивної події - Чемпіонату Європи з регбі-7 серед жінок. Такі ігри проводяться вперше не  тільки в Дніпрі, а й  в Україні.

Увага! О 10-00 підхід до преси Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова.

Довідка:

Змагання пройдуть 23 та 24 червня. Такі ігри проводяться вперше не  тільки в Дніпрі, а й  в Україні. Наша країна має досвід проведення міжнародних турнірів з регбі-7, які проводились серед чоловічих команд, у тому числі і проведення чемпіонату Європи, але серед жіночих команд з олімпійського регбі-7 чемпіонат Європи в Україні буде проведено вперше! Це честь для нашого міста приймати такий чемпіонат, та має велике загальнодержавне значення. Проведення турніру подобного рівня сприятиме подальшій популяризації України в світі, укріпленню її міжнародного іміджу та розвитку туристичного руху як всередині країни, так і поза її межами.

 І напевно, чемпіонат Європи з регбі-7 серед жінок приверне багато бажаючих подивитися гру і підтримати нашу збірну.

Турнір з регбі-7 – захоплюючий, адже цей олімпійський вид спорту відрізняється особливою динамічністю. На полі зустрічаються дві команди, в кожній з яких 7 спортсменів. Вони грають 2 тайми по 7 хвилин кожен.

Поборотися за першість в Дніпро приїдуть команди з Швейцарії, Норвегії, Нідерландів, Швеції, Фінляндії, Угорщини, Австрії, Ізраїлю, Чехії, Латвії, Румунії та України –всього 12 команд.

Спостерігати за грою і підтримати регбісток зможе будь-який бажаючий - вхід на стадіон «Метеор» буде безкоштовним для всіх уболівальників.

 У перший день змагань 23 червня, які розпочнуться о 10.00  буде проходити груповий етап. На другий день, 24 червня пройдуть плей-офф і фінальні ігри.

Треба зазначити, що у рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» на стадіоні «Метеор», який до речі має статус Національної бази олімпійської та паралімпійської підготовки, впродовж двох днів чемпіонату відбудуться показові виступи спортивних федерацій з метою популяризації ігрових видів спорту, які представлені у нашому місті таких як волейбол, футбол, гандбол, баскетбол, флорбол, хокей.

Інформаційна довідка: У 2009 році Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення про визнання регбі-7 - Олімпійським видом спорту. У 2016 році відбувся дебют цього виду спорту, як повноцінного учасника Олімпійських Ігор.  Регбі-7 було включено до програми Ігор  у Ріо-де-Жанейро.

Давидов Денис -президент федерації регбі у Дніпропетровській області, соорганізатор чемпіонату 067 639 2277