Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі майже 300 слухачів Університету третього віку встановили всеукраїнський танцювальний рекорд

Увечері 16 червня на Фестивальному причалі Дніпра 290 містян елегантного віку встановили масштабний танцювальний рекорд. Слухачі Університету третього віку – соціального проекту, який за підтримки мера Бориса Філатова вийшов на новий якісний рівень, виконали низку танцювальних па, а потім утворили напис «Дніпро».

«Університет третього віку – унікальний проект. Тисячі пенсіонерів мають змогу не лише поспілкуватися одне з одним, а й отримати нові знання, вивчити іноземні мови та комп'ютерну грамоту або здобути навички з агрономії. Це – своєрідна соціалізація та можливість провести вільний час із користю. У мерії Дніпра є ще один унікальний проект – безкоштовний муніципальний табір «Золотий вік», де дідусі та бабусі можуть тиждень відпочивати у комфортних умовах і на свіжому повітрі. Ці ініціативи розвиватимуться й надалі», – зазначив очільник Дніпра Борис Філатов.

Флешмоб «Місто, що танцює» тривав 3 хвилини 30 секунд. 
У Національному реєстрі рекордів України досягнення зафіксували як «Наймасштабніший рекорд людей похилого віку». Сертифікат передали до мерії Дніпра. 

«Ми фіксуємо лише ті рекорди, які є викликом. До цього, можливо, хтось і намагався зробити щось подібне, однак зареєстрували рекорд ми саме в Дніпрі», – зазначила представниця Національного реєстру рекордів України Олена Булок.

Спеціально для дніпровського флешмобу створили нову версію пісні українського гурту Нумер 482 – «Добрий ранок, Україно!». Постановку готували близько двох місяців.
Хореографи розробляли всі танцювальні рухи відповідно до вікових особливостей своїх підопічних, адже понад третині танцівників – за 70 років. Найстарша учасниця флешмобу – 85-річна Марія Смелянець. Незважаючи на вік, з усіма рухами жінка впоралася легко.

«Я все життя танцювала. Мені це подобається. Тож зараз я у своїй тарілці. У мене вдома не дуже приємна ситуація нині, тому, щоб не залишатися самій, я й прийшла сюди. Адже тут приємне та доброзичливе оточення. Мені подобається», – розповіла пані Смелянець.
На час флешмобу подбали і про медичний супровід, однак він не знадобився. 

«Нам дуже пощастило з погодою. Та ми були підготовлені. Тут чергували 12 медичних працівників. Але вони не знадобилися. Все пройшло чудово. У наших учасників буквально сяють очі», – розповіла заступник директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради  Олена Куян.
Довідка. Університет третього віку є інноваційним проектом, що реалізує принцип «навчання протягом усього життя». Дніпро став першим містом в Україні, де міська рада з ініціативи мера Бориса Філатова підтримала цей соціальний проект, що допомогло йому стати більш масштабним та масовим. Нині в університеті навчається близько 5 тис. дніпрян елегантного віку. Реєстрація триває. Більше про проект можна дізнатися на сторінці в соцмержі: www.facebook.com/UTVdp або за телефоном: 778 03 44.