Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі будують першу в місті Академію спортивних єдиноборств

У Дніпрі, на вул. Краснопільській, 8Б, триває будівництво Академії спортивних єдиноборств. Цей заклад стане першим у місті спеціальним майданчиком для занять єдиноборствами. Тутешні умови дозволять не лише тренувати молодь, а й проводити масштабні змагання європейського рівня.

«На місці будівництва раніше був занедбаний пустир – просто посеред житлового масиву. У цьому мікрорайоні мешкає близько 60 тис. людей, з них приблизно 10-15 тис. – це діти та молодь, які зможуть займатися в академії. Оскільки Дніпро – спортивна столиця, ми намагаємося зробити так, щоб у місті можна було займатися будь-яким видом спорту. Крім цього, на території академії буде облаштоване місце для прогулянок мешканців мікрорайону», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Згідно з проектом, у будівлі передбачено 3 поверхи, на яких розмістяться трибуни, 6 татамі, спортивні бані, масажні кабінети, хостел для спортивних делегацій, кафе.

«Наразі з території будівництва винесені інженерні мережі, зроблено котлован та ґрунтову подушку, яка є частиною фундаменту. До кінця року повністю зробимо каркас будівлі», – розповів представник підрядної організації Олександр Губа.

Вартість будівництва становить близько 56 млн грн. З міського бюджету вже виділено 12 млн. За проектом, будівлю буде введено в експлуатацію наприкінці 2019 року.