Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У рамках програми Бориса Філатова з реновації шкіл у Дніпрі розпочинають капітальні ремонти освітніх закладів

У навчально-виховному комплексі № 106, що на вул. Метробудівській, 7 у Дніпрі, розпочали капітальний ремонт приміщення та благоустрій території. До 2020 року тут планують оновити покрівлю, замінити вікна та двері на енергоощадні, утеплити фасад, улаштувати зовнішнє освітлення, 
майданчики, а також упорядкувати та обгородити територію школи.
Директорка навчального закладу Інна Палєєва каже, що будівлі вже 43 роки. За цей час у школі робили ремонти, але таке масштабне капітальне оновлення закладу, де нині навчається понад 850 дітей, проводять уперше.
«Наша школа – найстаріша в мікрорайоні. Думаю, що після капітального ремонту вона матиме вигляд нової копійки. Протягом останніх двох років у закладі багато що роблять: і ремонти санвузлів, і спортивні майданчики. Тепер діти з іще більшим задоволенням ходитимуть до школи, пишатимуться 
тим, що навчаються у такому гарному закладі. Я дуже вдячна меру за те, що він приділяє так багато уваги ремонтам у закладах освіти», – каже Інна Палєєва.

Проект ремонту НВК № 106 передбачає витрати на суму 41 млн грн. Наразі з міського бюджету виділено 15 млн грн.
«На цей рік у нас запланований ремонт покрівлі, часткове утеплення фасаду та заміна вікон. Першого вересня учні вже побачать перші результати», – зазначив представник підрядної організації Володимир Смеля.

Капітальний ремонт спрямований не лише на покращення зовнішнього вигляду будівлі, а й зменшення витрат на енергоносії.
«Зараз проводяться тендери на капітальні ремонти ще у 5 школах міста. Приблизно на такі самі суми та з таким самим технічним завданням. Таке оновлення здійснюється у рамках програми міського голови Бориса Філатова з реновації шкіл: щоб роботи виконувалися не частково, а проблема енергозбереження вирішувалася комплексно. Завдяки капітальному ремонту можна зменшити витрати на енергоресурси приблизно на 30%», – розповів начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Петро Шматченко.