Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Старт Міжнародного фестивалю триатлону Dnipro Triathlon

02 червня об 11-50 на Фестивальному причалі (вул. Січеславська Набережна) – старт Міжнародного фестивалю триатлону Dnipro Triathlon Fest 2018 – Кубок Європи з триатлону. Вітальне слово учасникам змагань від міського голови Дніпра Бориса Філатова, Президента федерації триатлону України Андрія Більди. (локація на схемі № 6 біля води)

УВАГА! Орієнтовно о 12-05 -12-10 (у прес-зоні, локація на схемі № 16)– підхід до преси міського голови Дніпра Бориса Філатова; Президента федерації триатлону України Андрія Більди; технічного делегата, представника Європейської федерації триатлону (ЕTU) Моніки Флорес (Іспанія).

12.00 – старт аматорів (плавання – 750 метрів); 17.00 – старт еліти на олімпійській дистанції Орієнтовно о 12.35 – спортсмени переходять до етапу вело дистанції по вул. Січеславська Набережна (старт з локації на схемі № 20).

Орієнтовно о 13.25 – спортсмени переходять до ІІІ етапу змагань – бігу по пішохідній зоні набережної (старт з локації на схемі № 20). Прохання до представників ЗМІ, аби вчасно потрапити на місце зйомки, зважати на перекриття руху!!!

Довідка: Дата проведення: 02. – 03.06.2018 р. Час: 02.06.2018 - 12.00 до 20.00, 03.06.2018 – 12.00 до 15.00

Місце проведення: Фестивальний причал Федерація триатлону Дніпропетровської Області та Громадська організація «Старт Дніпро», за підтримки Міністерства Молоді та Спорту України, Міжнародного та Європейського Триатлоного Союзу, Федерації триатлону України, в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро-спортивна столиця» проводять масштабну подію у Дніпрі - дводенний міжнародний фестиваль триатлону у Дніпрі «DNIPRO TRIATHLON FEST 2018» та Кубок Європи з триатлону!

Фестиваль об'єднає професіоналів і любителів, дітей та дорослих. Вдруге за всю історію фестивалю триатлону в Дніпрі разом з "Dnipro Triathlon Fest 2018" для любителів будуть проходити Кубок Європи серед професіоналів - 2018 Dnipro ETU Sprint Triathlon European Cup, а також Кубок Європи серед юніорів - 2018 Dnipro ETU Junior Triathlon European Cup. Вперше любителі будуть стартувати всі разом на спринтерській, олімпійській дистанції і в рамках естафет. Традиційно у другий день фестивалю на глядачів чекає Дитяча триатлонна ліга, де змагатимуться найменші учасники, молодшому з яких 6 років.

Фестивальний причал - ідеальне місце в Україні для проведення триатлону, старт і фініш всіх етапів в одному місці. Цьогоріч в Dnipro Triathlon Fest візьмуть участь близько 600 учасників. Спортсмени будуть долати три етапи плавання (750 метрів), вело (20 км) та біг (5 км). В рамках Кубку Європи учасники здолають спринтерську дистанцію загальною довжиною 25,750 км, а для любителів буде можливість позмагатися на олімпійській дистанції в 51 км. Також любителі будуть змагатись в естафетах, де в команді три учасники і кожен з них долає свій етап. Серед учасників є представники з усієї України, а також іноземні гості. На сьогодні підтвердили участь представники 25 країн. Окрім країн Європи, зареєстровані спортсмени США та Бразилії. Кількість Еліти - 96 учасників та Юніорів - 85 учасників. Найбільша закордонна команда з Ізраїлю (48 спортсменів).

Серед відомих спортсменів : Єлістратова Юлія (Україна)- триразова учасниця Олімпійських ігор, срібна призерка чемпіонату Європи 2016 р., неодноразова переможниця та призерка етапів кубка світу. Володимир Турбаєвський (Росія) - Бронзовий призер Чемпіонату Європи в Азії 2017 р. в естафетній гонці, Бронзовий призер етапу Кубка Світу в Кореї 2016р. Серед спортсменів-любителів, є непересічні особистості: Президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та м.Дніпро - Марина Філатова, що буде долати триатлонну дистанцію 25,750 км вперше та отець Миколай, який щорічно приймає участь в Dnipro Triathlon Fest і є найстаршим учасником - 69 років, також у триалі (естафетна дистанція) приймає участь начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов. Цього року загальний призовий фонд заходу - 480 тисяч грн. Вперше завдяки спонсорській підтримці в Україні буде виплачено призовий фонд в рамках Кубку Європи серед юніорів. За підсумками проведення Кубка Європи будуть визначені учасники Чемпіоната Європи серед еліти та юніорів в м Татру (Естонія) та м. Глазго (Шотландія), так само це перший етап відбору на III юнацькі Олімпійські ігри які пройдуть в жовтні 2018 року в Буенос -Айрес (Аргентина). Організатори "Dnipro Triathlon Fest 2018" разом з міською владою будуть забезпечувати медичний супровід учасників, харчування та воду на трасі, безпеку учасників та глядачів. Трансляція заходу на спортивному інтернет-каналі X-sport та на місцевих каналах. Організатори запевняють: в цьому році все буде на найвищому рівні для учасників, глядачів та жителів міста. (Розклад змагань додається)