Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виїзна прес-конференція щодо відкриття пришкільних таборів

01 червня о 10-00 виїзна прес-конференція  щодо   відкриття пришкільних таборів.
Локація: спеціалізована середня загальноосвітня школа №132 (Парусний провулок, 14, внутрішнє подвір’я)
Спікери:
1. Санжакова Світлана – директор школи;
2. Сєрікова Наталія Володимирівна – завідувач сектору соціального захисту відділу виховної роботи управляння освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.
Довідка:
У Дніпрі в пришкільних таборах коштом міського бюджету зможуть відпочити понад 10 тисяч учнів


Улітку в Дніпрі працюватимуть 154 пришкільні табори на базі 129 шкіл та 2 позашкільних закладів освіти. Вони зможуть прийняти понад 10 тис. дітей. Переважно до таких таборів віддають школярів 1-4 класів.
Дніпро – це єдине місто в області, в якому організоване триразове харчування дітей у пришкільних таборах. 50% вартості харчування, тобто 21, 40 грн, оплачується з міського бюджету, а другу половину сплачують батьки. Місто оплачує харчування дитини тільки протягом однієї зміни: якщо дитина відвідує табір повторно, у дві чи в три зміни, то батьки сплачують 100% вартості харчування. Загалом з міського бюджету на харчування у пришкільних таборах виділено понад 3,5 млн грн.
Табори працюватимуть у три зміни: перша – з 1-го до 21 червня (129 таборів), друга – з 26 червня до 18 липня (24 табори), третя – з 16 липня до 3 серпня (2 табори).
Усі заклади, де влітку перебуватимуть діти, вже підготували та перевірили.
Для школярів цього року підготували насичену програму. Працюватимуть гуртки художньо естетичного, еколого-біологічного та декоративно-ужиткового напрямів, проводитимуться вікторини, конкурси, концерти. Функціонуватимуть понад 200 груп з вивчення англійської, німецької та французької мов.
Завдяки співпраці із закладами позашкільної освіти у таборах проводитимуть майстер-класи, квести та вистави. Задіяні будуть і спортивні школи – зокрема, для проведення змагань з футболу та дитячого
більярду. Також на школярів чекають показові виступи з фехтування, черлідингу, воднолижного спорту та слалому, кінного спорту і дзюдо.
Набір до таборів уже майже завершено. Працюватимуть вони з 8:00 до 18:00.