Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі провели перший шаховий турнір серед учасників соціального проекту «Університет третього віку»

Минулими вихідними у парку ім. Т. Г. Шевченка вперше відбувся шаховий турнір серед учасників соціального проекту «Університет третього віку» на призи міського голови Бориса Філатова. На шаховому майданчику парку зібралося декілька сотень пенсіонерів – слухачів університету та тих, хто тільки-но записався до його лав.

  «Дякуємо, що відгукнулися й берете участь у турнірі. Він організований саме для вас, таких завзятих, активних та життєрадісних. Перемог вам не лише на шаховому полі, а й у житті», – привітав учасників директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Артем Нідєлько.

  Він також вручив сертифікат 89-річному Леоніду Воловельському як найстаршому шахісту турніру.

 Змагання розпочалися з бліц-турніру. Його переможці й призери отримали дипломи та подарунки. Євген Каварма посів перше місце. Чоловік грає у шахи з чотирьох років. Цієї гри його навчив батько.

 «Приємно, що міська влада проводить такі турніри серед людей похилого віку. Граємо на свіжому повітрі, спілкуємося та гарно і з користю проводимо дозвілля. Гра в шахи – це комбінації. Вона тренує витривалість і спокій. У житті, до речі, це дуже допомагає», – каже чоловік.

 Загалом змагання тривали два дні. Учасники зіграли сім турів. За результатами фінальних ігор у категорії професіоналів абсолютним переможцем став Володимир Павлов, а серед любителів – В'ячеслав Євтушенко. Чемпіони й призери турніру отримали подарунки, а всі учасники – річну передплату на газету «Наше місто» та можливість поїхати на екскурсію до сел. Петриківка.

 Довідка. Університет третього віку є соціальним проектом для літніх людей. Основна його мета – створити пенсіонерам можливість для спілкування, проведення змістовного та цікавого дозвілля.