Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття ІІ відкритого театрального фестивалю української драматургії «Дніпро. Театр.UA»

13 травня о 17-00 у приміщенні   Дніпровського   академічного  українського музично-драматичного театру ім. Шевченка – відкриття ІІ відкритого театрального фестивалю української   драматургії «Дніпро. Театр.UA.».
Захід відбувається у  рамках програми Б. Філатова «Культурна столиця».
Довідка:
 З 13 по 18 травня в Дніпрі пройде ІІ відкритий театральний фестиваль української драматургії «Дніпро.Театр.UA.».  Захід проводиться в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». До Дніпра приїдуть театри з Коломиї, Херсона, Львова, Чернігова, Вінниці та Києва. Актори покажуть свої найкращі вистави класичної та сучасної драматургії. Загалом в рамках фестивалю покажуть 16 спектаклів. Ставитимуть їх на чотирьох майданчиках міста: Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка, палаці культури «Шинник», Дніпровському міському телетеатрі, Дніпровському академічному обласному українському молодіжному театрі. Крім того, до Дніпра мають приїхати і драматурги вистав, зокрема популярні в Україні та за кордоном Неда Неждана, Ярослав Верещак та Наталя Ворожбит. Вони проведуть творчі зустрічі, вони будуть читати свої п’єси. Буде можливість придбати видання та поспілкуватися з драматургами. Ми хочемо зв’язати в єдине ціле драматургів та театральних діячів, завдяки яким народжуються вистави».Організатори фестивалю відмічають, що до Дніпра привезуть кілька дуже популярних вистав.
Театри зі Львова та Коломиї розбавлять палітру, тому що минулого року не було театрів з західної України». Відкриється фестиваль 13 травня о 17:00 в Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка, актори якого покажуть виставу «Кайдашева сім’я».