Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровські діти підготували концерт для ветеранів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня у дніпровському Палаці дітей та юнацтва відбулося міське свято «Пам`ятаємо! Перемагаємо!» до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вихованці комунальних позашкільних навчальних закладів підготували виступи для ветеранів.

«Ми маємо передавати свою пам’ять своїм нащадкам, дітям. Я вважаю, що кожен дорослий та свідомий українець повинен не лише навчати дітей культурної поведінки, а й знайомити з історією, з нашими героями. Українські солдати боронили свою землю під час Другої світової війни. І так само нині наші хлопці захищають країну на сході. На сьогоднішньому концерті будуть не тільки сумні пісні, а й веселі – щоб підкреслити: якою б довгою не була війна, ми боремося за життя», – зазначила заступник директора – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики міськради Дар’я Біла.
Під час концерту на великому екрані демонстрували кадри часів Другої світової війни та подій сьогодення.

«Цей захід проводиться для того, щоб іще раз розповісти про те, які жертви принесла Друга світова війна, яку роль у ній відіграла Україна і як зробити так, щоб більше не допустити таких страшних і масштабних війн. Майбутнє України залежить від того, як ми виховаємо нашу молодь. Я взагалі дуже люблю концерти дітей. Вони так щиро виступають, що аж сльози на очах з’являються», – каже голова Ради ветеранів Анатолій Клешня.

Зінаїді Кольцовій було 12 років, коли почалася Друга світова війна. Її мати працювала медсестрою у військовому госпіталі, а вона – санітаркою.
«Я допомагала робити перев’язки пораненим, намагалась якось їх розвеселити, підбадьорити, співала пісні – усе, аби скрасити їхні важкі дні. Сьогодні дітки зробили такий гарний концерт для нас. Мені цікаво, хто вигадує такі важкі танці? І діти такі здібні!» – каже пані Кольцова.