Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розшук власників покинутих будівель: У мерії Дніпра з'ясували, кому належить колишній Будинок офіцерів

Приміщення колишнього Будинку офіцерів (вул. Воскресенська, 3) перебуває у приватній власності компаній «Терем» і «КС Груп». Будівлю їм передали у 2014 році. Тоді власники начебто збиралися облаштувати тут готель. Однак з невідомої причини проект заморозили, а будівля залишилася стояти покинутою.

У мерії Дніпра зв'язалися з власниками будинку. Однак після місяця очікування – жодної відповіді.
«Минулого місяця ми направили їм листи. Ми також підняли ще радянські документи, що свідчать: будівлю включено до реєстру пам'яток культури. Однак у витязі переліку пам'яток культурної спадщини національного значення Дніпропетровської області з державного реєстру нерухомих пам'яток України її немає. Тож питання є ще, мабуть, до Міністерства культури. Адже воно мало укласти угоду з власниками, яка б зобов'язувала їх підтримувати будинок у належному стані. Чи було це – поки невідомо. Ми звернулися з листами й до профільного міністерства. Відповідей поки немає», – зазначив начальник інспекції з питань благоустрою міськради Дніпра Руслан Мороз.

Приміщення, де колись розташовувався Будинок офіцерів, – не єдина покинута будівля у Дніпрі. Часто в таких будинках улаштовуються безхатьки, а технічний стан погіршується з кожним роком.
Щоб вирішити цю проблему, інспекція з питань благоустрою займається виявленням покинутих і занедбаних будівель на території міста. Їх вносять до так званого переліку будинків без господарів. Далі, якщо власників вдається встановити, приміщення виключають зі списку й ним мають опікуватися господарі. Якщо вони виявляться, наприклад, банкрутами, будівлю можуть виставити на продаж. Водночас демонтаж будинків проводитимуть лише у крайньому разі – коли їх неможливо реконструювати.