Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов розповів про створення комфортного середовища у Дніпрі

Дніпро має стати містом комфорту. Про це міський голова Борис Філатов заявив 26 квітня, виступаючи зі зверненням до дніпрян. Мер зауважив: якщо раніше близько 70% людей, вибираючи місце для життя, орієнтувалися на свою роботу, тепер все більше спершу обирають комфортне для себе місто, а вже потім – роботу в ньому.

Насамперед влада сконцентрується на капітальних ремонтах, вирішенні сміттєвого питання та реформуванні гуманітарної сфери. Борис Філатов переконаний, що кошти варто спрямовувати на капітальні ремонти фасадів, дахів, заміну комунікацій з використанням енергоощадних технологій.
«Коли мільйони гривень витрачають на поточні ремонти – це розпорошення коштів. Їх слід спрямовувати на більш вагомі реконструкції, що дадуть кращий результат у майбутньому», – вважає Борис Філатов.

Що стосується системної проблеми зі сміттям у Дніпрі, то нині її активно вирішують. Так, найближчим часом у місті мають з'явитися нові сміттєвози. Ще один глобальний проект для Дніпра – будівництво сміттєпереробного об'єкта.

Борис Філатов розповів і про перемовини з власниками великих промислових підприємств для вирішення, зокрема, екологічних проблем Дніпра. За його словами, у найближчі півроку планується представити концепцію екологічного «переозброєння» Дніпровського металургійного заводу.
Мер також наголосив, що реформування гуманітарної сфери міста (зокрема, музичних і спортивних шкіл) допоможе вирішити проблеми технічного оснащення закладів і забезпечити гідні зарплати їхнім працівникам.

Посилання на презентацію.