Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відновлення транспортного сполучення та співфінансування проектів ЖКГ: Борис Філатов підпише угоду про міжмуніципальне партнерство з очільником Слобожанського

25 квітня, під час 31-ї чергової сесії міськради Дніпра, депутати ухвалили проект договору про муніципальну співпрацю між Дніпровською міською радою та Слобожанською селищною радою. Найближчим часом цю угоду підпишуть мер Дніпра Борис Філатов і керівник селища Слобожанське Іван Камінський.

«Територіальна громада Слобожанського близька до нас, однак ми не маємо з нею жодних стосунків, які в нас є з іншими громадами. Із урахуванням того, що селище користується комунікаціями міста, підключене до міських мереж, та при цьому селищна рада не має фактично жодних витрат на їхнє утримання, було запропоновано укласти угоду про міжмуніципальне партнерство. Місто не оплачуватиме селищам, що не знаходяться на його території, жодних витрат. Це – моя принципова позиція. Після тривалих і непростих перемовин нам вдалося покласти на селищну раду Слобожанського близько 70-80 млн грн витрат. Ці кошти ми краще спрямуємо в Краснопілля чи Таромське», – повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Домовленість передбачає спільні проекти у житлово-комунальній сфері. Йдеться про розвиток водопровідно-каналізаційного господарства і системи теплозабезпечення у Слобожанському. Для цього селище має надати на розгляд КП «Дніпроводоканал» свій генеральний план, сприяти передачі в комунальну власність територіальної громади Дніпра та на баланс «Дніпроводоканалу» трьох місцевих водогонів і двох напірних каналізаційних колекторів. Також упродовж наступних восьми місяців водопостачання Слобожанського фіксуватимуть лічильники. До кінця року планують вирішити питання централізованого водовідведення в селищі. Крім цього, Слобожанська селищна рада має забезпечувати співфінансування реконструкції низки об'єктів ЖКГ і ремонту котелень, ізоляції теплових мереж. Угодою передбачене й відновлення автобусних маршрутів № 59 та № 116 зі звичної кінцевої зупинки на вул. 8 Березня, що у Слобожанському. Також свій рух відновить і транспорт на маршруті № 115 – через вул. Тепличну. Крім цього, очікується пожвавлення співпраці комунальних і приватних підприємств, що функціонують у межах обох громад. Як відомо, Слобожанське де-факто розташоване на території міста, однак юридично до нього не відноситься. Попри це до селища підведені різні комунікації, за утримання яких сплачує Дніпро.

У Слобожанській селищній раді також проголосували за підтримку міжмуніципальної угоди.