Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Легкий старт: У Дніпрі затвердили муніципальну програму підтримки малого підприємництва

У Дніпрі запрацює програма підтримки малого підприємництва «Легкий старт». Муніципальна ініціатива, що розрахована на найближчі 5 років, допоможе, зокрема, створювати нові робочі місця. Відповідне рішення депутати ухвалили 25 квітня, під час 31-ї чергової сесії міськради.

Нині у Дніпрі зареєстровано понад 50 тис. малих підприємств, що забезпечують роботою більш як 9% працездатного населення міста. У мерії переконані: дієвий механізм фінансово-кредитної підтримки стимулюватиме розвиток малого бізнесу. А це дозволить створювати нові робочі місця, зміцнювати соціально-економічні позиції середнього класу та наповнювати міський бюджет.

Так, за умовами програми, підприємці зможуть отримувати позики у чотирьох державних банках. Це – Укргазбанк, ПриватБанк, Ощадбанк і Укрексімбанк. Відповідну угоду з фінустановами раніше уклав міський голова Дніпра Борис Філатов. Кредити на придбання нового обладнання чи необхідних матеріалів для розвитку бізнесу компенсуватимуться коштом міського бюджету. Граничний розмір компенсації становитиме 30%. Водночас учасникам АТО та членам родин загиблих бійців у міськраді відшкодують до 50% позики.

На реалізацію ініціативи до 2022 року у мерії виділять 25 млн грн. Очікується, що за цей час у місті запрацює ще близько сотні об’єктів малого підприємництва.