Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Активна молодь Дніпра отримає іменні стипендії міського голови

У Дніпровській міській раді відбулося засідання конкурсної комісії з призначення іменних стипендій міського голови активній молоді. Стипендія присуджується за підсумками першого навчального семестру (серпень 2017 р. – січень 2018 р.). Грошове заохочення за свої досягнення отримуватимуть 50 молодих дніпрян.

«Стипендії міського голови Дніпра одержуватимуть найбільш гідні кандидати. Загалом було подано 168 заявок, конкурсна комісія відібрала 50. Враховувалися не так успіхи у навчанні, хоча вони теж важливі, як активність у міських заходах, особистий внесок у суспільне, культурне життя міста тощо», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Розмір виплат залежить від категорії стипендіатів. Так, щомісяця протягом півроку студенти університетів, академій та інститутів отримуватимуть 1634 грн, студенти коледжів – 1111 грн, студенти ПТУ та школярі – 653 грн, представники громадських організацій, діяльність яких пов’язана з розвитком молодіжної політики в місті, – 1438 грн.

Урочисте оголошення стипендіатів відбудеться 22 квітня, під час традиційного щорічного форуму «Молодь Дніпра». Він проходитиме в Університеті митної справи та фінансів (вул. Володимира Вернадського, 2/4).

Нагадаємо, що під час форуму учасники разом з експертами протягом дня працюватимуть у секціях за такими напрямами: бізнес-орієнтування, молодіжна інфраструктура та дозвілля, громадська діяльність та ініціативи, молодіжні медіа, студентське й шкільне самоврядування, національно-патріотичне виховання, здоровий спосіб життя.

Новинка цьогорічного форуму – інтерактивний «Ярмарок можливостей для молоді». Він працюватиме з 14:00 до 15:30 у внутрішньому дворі університету. Тут можна буде детальніше ознайомитися з діяльністю організацій, що співпрацюють з молоддю.
Взяти участь у форумі «Молодь Дніпра» може кожен охочий віком від 14 до 35 років. Для цього потрібно зареєструватися на сторінці заходу у Facebook: https://www.facebook.com/events/201902133908638/.