Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відкрили перший в Україні Алергологічний центр

17 квітня у Дніпрі за адресою: вул. Шмідта, 26 відкрили унікальний регіональний Алергологічний центр. Захід зібрав представників обласної та міської влади, лікарів. Очолює новий заклад головний алерголог Дніпропетровської області, віце-президент Асоціації алергологів та імунологів України, заслужений  лікар України, доктор медичних наук, професор Євгенія Дитятковська.

«Здійснилася моя заповітна мрія – відкрити у Дніпрі сучасний алергологічний центр з надання комплексної спеціалізованої допомоги в одному місці і дорослим, і дітям, котрі страждають на різні алергологічні захворювання. До відкриття цього закладу докладено максимум зусиль. Ми вдячні меру Дніпра Борису Філатову, який з великою увагою ставиться до галузі медицини, департаменту охорони здоров’я населення міськради. Для створення центру, закупівлі медобладнання місто виділило 7 мільйонів гривень», – сказала Євгенія Дитятковська.

Зі свого боку голова правління громадської організації «Пацієнти з алергією та бронхіальною астмою» Дніпропетровської області Лариса Бабіч відзначила важливість відкриття цього центру.

«На жаль, сьогодні на різні види алергії страждають багато мешканців абсолютно різного віку, особливо у нашому промисловому регіоні. І відкриття такого алергологічного центру є дуже важливим. Тут сучасні умови, обладнання, висококласні лікарі. Пишаємося, що такий заклад з'явився саме у Дніпрі», – додала керівник громадської організації.

Алергологічний центр – медична установа, в якій надаватиметься комплексна допомога хворим з алергологічною патологією. Обслуговуватимуть тут і дітей, і дорослих з Дніпра та Дніпропетровської області. Центр – це  амбулаторний прийом лікарів, стаціонарне відділення, реанімаційне відділення для тяжкохворих. Тут також працюватимуть «вузькі» фахівці, щоб встановити остаточний діагноз.

Центр обладнаний сучасною медичною апаратурою, яка дозволятиме швидко визначитися з діагнозом. Гордістю закладу є лабораторія молекулярної алергології, створена за зразком відповідної лабораторії у Відні. Тут є спеціальні сучасні апарати, за допомогою яких, зокрема, можна визначити, наявність алергії у пацієнта, котрий перебуває, наприклад, у шоковому стані. Крім цього, на базі центру працює кафедра імунології Дніпропетровської державної медичної академії.