Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбувся гала-концерт найкращих учасників XVI Міського відкритого конкурсу виконавської майстерності «Музична веселка»

У п’ятницю, 13 квітня, у Дніпрі підбили підсумки XVI Міського відкритого конкурсу виконавської майстерності учнів шкіл естетичного виховання м. Дніпра «Музична веселка». Конкурс тривав декілька місяців. Юні таланти змагалися в 10 різних номінаціях. Завершальним етапом конкурсу став гала-концерт найкращих учасників. Також цього дня в академії музики ім. Глінки нагородили переможців у номінації «Хоровий спів».

«Ми підбиваємо підсумки головного конкурсу для учнів шкіл естетичного виховання нашого міста. У ньому взяло участь близько 1000 юних конкурсантів. Ми маємо гарні результати й свідчення того, що у нашого музичного мистецтва є майбутнє. Переможці «Музичної веселки» матимуть честь представляти місто на обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах. Ці діти – музична еліта Дніпра, це майбутні професіонали, які прославлятимуть місто на міжнародній арені», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

12-річна Валерія Жиркевич перемогла у номінації «Естрадний вокал». Каже, що боротьба за перше місце була непростою: «Я готувалася довго й завзято, бо конкурс «Музична веселка» досить важкий, у ньому беруть участь дуже талановиті діти. Я дуже хвилювалась. Але мені вдалося вибороти перше місце, і я дуже цьому рада. На конкурсі я виконувала пісню Глорії Гейнор I will survive у джазовій обробці. На мій погляд, вона життєва».