Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Великодній рекорд: Дніпровські діти створили найбільшу в Україні писанку

5 квітня у Дніпрі встановили рекорд України з розпису найбільшої великодньої писанки, зробленої власноруч. Її виготовили в техніці пап'є-маше працівники та вихованці Міського дитячо-молодіжного центру. Писанка сягає 3 метрів заввишки та 2,3 метра завширшки.

«Сьогодні ми бачимо яскравий приклад нового підходу до позашкільної освіти у Дніпрі. І найголовніше, що ми говоримо про наші традиції, про нашу культуру. Сьогодні ми бачимо трипільський орнамент. Робили писанку понад два тижні у техніці пап’є-маше, а розмальовували вже сьогодні зранку», – розповіла начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла.
Після презентації на Європейській площі писанку-рекордсменку передадуть до  Дніпровської міської ради, де вона зберігатиметься близько тижня, а потім – до Дніпропетровського історичного музею ім. Дмитра Яворницького.

«Це не єдине досягнення, яке буде зареєстроване у Книзі рекордів України за темою «Пасха», проте саме цей рекорд у Дніпрі заслуговує на особливу увагу, бо ця писанка зроблена руками дітей. Крім того, техніка пап’є-маше доволі складна. Таку писанку виготовили в Україні вперше», – зазначив представник Книги рекордів України Ігор Підчібій.
У створенні унікальної великодньої писанки взяли участь 700 осіб.