Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прем’єра стрічки «Посттравматична рапсодія»

30 березня о 18-00  у приміщенні концертної зали «Супутник» (вул. Титова, 18) - прем’єра стрічки «Посттравматична рапсодія».

Увага! О 17-30 прес-конференція для ЗМІ з представниками творчої групи фільму (фойє концертної зали)

К.о. Кудряшова Людмила Василівна ( 097-923-72-46)

Довідка:

«Посттравматична рапсодія» - українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом, екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського. Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників – захисників і ворогів України із різних історичних епох.

П’єса «Посттравматична рапсодія» побачила світ у 2016 році. Тоді ж з’явилася ідея екранізації. У 2017 році п’єса була поставлена на сцені столичного театру ім. Івана Франка і з успіхом пройшла у Києві, Маріуполі, Львові, Одесі, Івано-Франківську, Коломиї.

«Посттравматична рапсодія» стала дебютною стрічкою режисера Павла Когута у кіно. Сценарій для фільму написав Дмитро Корчинський. Зйомки відбулися у листопаді-грудні 2017 року у Києві. Фільм знятий у жанрі інтелектуальний арт-хаус.

Музика у фільмі звучить у виконанні кобзаря, лідера гурту "Хорея Козацька", заслуженого артиста України Тараса Компаніченка. Серед пісень є і сучасні, і такі, що відповідають історичним періодам, представленим у стрічці.

Тривалість стрічки – 67 хв.

Серед акторів, що знімалися у фільмі, багато бійців добровольчих батальйонів та Збройних сил України. Зокрема, Артем Безверхий – учасник оборони Донецького аеропорту, боєць 81 десантно-штурмової бригади. Марат Сайфулін, Андрій Ватолкін, Олексій Середюк, Максим Михайлов, Олександр Тищенко, Юрій Горовець  – у 2014 –2015 були бійцями добровольчих батальйонів «Свята Марія», «Азов», «Шахтарськ».

Анатолій Пашинін  – відомий російський та український актор, після початку Російсько-Української війни воює добровольцем на боці України (боєць 8-го ОБ УДА «Аратта») та Юлія Тайра Паєвська (парамедик ASAP «Ангели Тайри») приїхали для зйомок з фронту. Автор сценарію Дмитро Корчинський, актори Олексій Середюк і Марат Сайфулін брали участь у штурмі Іловайська у серпні 2014 року.

Після демонстрації стрічки – зустріч творчої групи фільму з глядачами.