Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція на тему: «У Дніпрі – «Французька весна»

26 березня о 14-00 у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75,7 поверх, біла зала) – прес-конференція на тему: «У Дніпрі – «Французька весна». Участь у прес-конференції візьмуть: Олександр Шикуленко – заступник міського голови; Матьє АРДЕН – виконавчий директор Французького Інституту в Україні, аташе з питань культури; Орельєн МАС – директор Дніпровського Альянс Франсез; Майя Гарькава – референт з питань культури та комунікацій Дніпровського Альянс Франсез; Андрей Яремчук – начальник Днiпровського регiонального управлiння UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Довідка:
 «Французька Весна» знову приходить в Україну та не міняє формату протягом 15-ти років!
У 2018 році в її ритмі протягом квітня житимуть 9 міст - Київ, Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Рівне та Харків.
Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс Франсез в Україні за підтримки Дніпровської міської ради, чисельних урядових і неурядових інституцій України запрошують з 13 по 29 квітня зануритись у розмаїття французького мистецтва, а також оцінити результати франко-українського співробітництва і надихнутися на нові звершення.

з 13 квітня по 19 квітня  з 12:00 до 20:00 – відкриє Французьку весну 2018 у Дніпрі фотовиставка «Звелечині» Аделін Кейль , яка пройде в галереє «Артсвіт»:
Ця серія фотографій, знята у роздягальнях муніципального басейну Рейк’явіка,  відображає повсякденне життя суспільства, якому притаманне зовсім інше, не звичне для нас ставлення до тіла... Образ оголеного тіла – це психологічне, філософське та естетичне дзеркало суспільства. У вирі постійного оновлення в такт розвитку мистецтва, він пропонує чуттєве визначення людської сутності. Нині образ жінки, передусім, диктується сторінками глянцевих журналів, де він згладжений та змодельований відповідно до спотворених критеріїв краси. Тіло не зображується у його життєвій спрямованості. Однак саме щоденна турбота жінки про догляд за своїм тілом і вибудовує  її ідентичність. Прийняття власного тіла надзвичайно важливе.


14-го квітня о 23:30 – «Довгі ночі короткого метра» в Арт-центрі «Квартира»:
Надзвичайно популярні з 2004 року, коли фестиваль «Французька весна в Україні» проходив вперше, «Довгі ночі короткого метра» невпинно набирають обертів. Концепція проста – глядачам пропонується 6-7 годин, щоб насолодитися підбіркою найкращих французьких короткометражних фільмів, поки на вулиці ніч. Особливий акцент програма робить на стрічках, які побачили світ нещодавно. Більшість фільмів з «Ночей» були представлені публіці на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку та Торонто. Фантастичні драми, комедії, анімаційні фільми – кожен знайде щось до душі. Подію організовано спільно з Французьким Інститутом в Україні. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.


15-го квітня о 18:00 – Вистава «Концерт для двох Клоунів», від театральної компанії Les Rois vagabonds (Мандрівні королі)у Дніпровському театрі драми та комедії:
У програмі: Вівальді, Штраус, Бах… Але музиканти – це клоуни. Les Rois Vagabonds («Мандрівні королі») – традиційні клоуни чи сьогочасні клоуни? Перш за все, вони - «поети в дії», згідно вдалого вислову Генрі Міллера. Вони окрилюють нас, щоб разом пройти певну частину нашого життєвого шляху. Адже клоуни не грають комедію. Так, вони з червоним носом або у білій масці та екстравагантному вбранні, але це скоріше, щоб привернути до себе увагу. Пантоміма, акробатика, музика, кілька ненароком кинутих слів. Мандрівні королі говорять універсальною мовою. І незалежно від того, чи ти старий філософ чи мала дитина, ти дивуєшся, захоплюєшся, смієшся, почуваєшся зворушеним. У 2013 р. на фестивалі Avignon Off ця вистава отримала Приз глядацьких симпатій.

19-го квітня о 19:00 – КОНЦЕРТ RP3, Тріо Ремі ПАНОСЯНА у Дніпровській обласній філармонії ім. Л. Когана:
У 2009 році піаніст з Монпельє Ремі Паносян, винятковий музикант, вирішує з двома давніми друзями, контрабасистом Максимом Дельпортом та барабанщиком Фредеріком Петіпре,   створити тріо RP3. Гурт створений, щоб грати на сцені, їхня музика насичена кольорами сучасного легкого джазу і водночас енергією року та мелодійністю поп-музики. Спільний проект музикантів дозволив музикантам розширити горизонти та відкрити нові перспективи. RP3 – це рок-група, яка грає джаз, і джаз-бенд, що виконує рок. Вільний та креативний джаз, сповнений позитивної енергії, який зачаровує публіку найбільших фестивалів усього світу!


21-го квітня о 19:00 – концерт «Матільда» у  клубі “Модуль”:
Гурт La Mathilde із Парижа повертається до України у рамках «Французької весни». Саксофон, акордеон, ліричний вокал і неприборкані гітари – таким є рецепт справжнього французького рок-шансону від гурту La Mathilde.  Нічого спільного із поширеними в Україні стереотипами – переконатися у цьому публіка вже мала змогу у 2016 році, коли гурт приїхав до України вперше. Гурт приїде із новою програмою, а також вперше за свою творчу історію видасть міні-альбом, тексти якого можна буде прочитати як французькою, так і українською мовами. Загалом за десять років на рахунку La Mathilde вже чотири повноформатних альбоми, три міні-альбоми і понад 200 виступів по всій Європі.

22 по 26 квітня о 19:30 в Арт-центрі «Квартира» – ретроспектива екранізацій французьких бестселерів, програма «Роман з кіно»:
У рамках показів на великому екрані глядачі побачать історичні драми, детективні історії та мелодарми у найкращих традиціях французького кіно: «До побачення там, нагорі», «Обмін принцесами», «Лулу, оголена жінка», «38 свідків», «Розалі Блюм».