Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Агентство розвитку Дніпра» та посол Бельгії в Україні домовилися про презентацію Дніпра у Брюсселі

Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс зустрівся з командою КП «Агентство розвитку Дніпра». Це вже другий його візит до агентства.

«Я приємно вражений тим, який величезний крок уперед зробила ваша команда всього за рік. Про ваші проекти, зокрема, про створення на Слобожанському проспекті індустріального парку INDUSTRIAL FORPOST, знають навіть мої колеги. Мусимо лише поглиблювати нашу співпрацю», – зазначив Люк Якобс.

Представники агентства продемонстрували пану послу проморолик «Місто Дніпро – місто для інвестицій». Після цього сторони обговорили ідею провести масштабне Road Show (серію презентаційних зустрічей. – Ред.) Дніпра у столиці Європейського Союзу – Брюсселі та домовилися про підписання відповідного меморандуму.

Крім цього, під час зустрічі йшлося про захід, який відбудеться 25 квітня у Дніпрі за участі бельгійських та люксембурзьких бізнесменів. Іноземців цікавить металургійна промисловість, агросектор, переробка відходів, альтернативна енергетика та громадський транспорт. Допомагатиме в організації бізнес-семінару та B2B-сесії (захід у форматі «бізнес для бізнесу». – Ред.) з місцевими підприємцями «Агентство розвитку Дніпра».

«Бельгійське інвестування та підприємництво у нашому місті має велику позитивну історію. В Дніпрі й нині є чимало місць, які пов'язані з бельгійськими підприємствами, створеними у другій половині ХІХ століття», – каже директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко.
Під час зустрічі Люк Якобс також подарував команді агентства нову книгу Валентини Лазебник «Сталь у степу. Погляд з України», видану з ініціативи та за сприяння Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. І. Яворницького та посольства Королівства Бельгія в Україні. Зі свого боку «Агентство розвитку Дніпра» запропонувало бельгійцям долучитися до проекту зі створення інформаційних табличок з QR-кодом на об'єктах, що тісно пов'язані з діяльністю представників Бельгії у місті.