Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

28.03.18 13.30 Зустріч міського голови Бориса Філатова зі слухачами соціального проекту «Університет третього віку» на занятті в школі іноземних мов

28 лютого о 13-30 в «Університеті третього віку» ( вул.  Шевченко, 37, 3 поверх ) – зустріч міського голови Бориса Філатова зі слухачами соціального проекту «Університет третього віку» на занятті в школі іноземних мов. Також міський голова візьме участь у виконанні міні-завдання по темі заняття: відповідатиме на запитання слухачів англійською мовою.

Увага! Орієнтовно о 13-50 підхід до преси міського голови Бориса Філатова.

Від’їзд від міської ради (шлагбаум) о 13-00.

Довідка:

«Університет третього віку» - це інноваційний проект, що реалізує один із найважливіших принципів навчання – навчання впродовж усього життя.

Дніпро – це єдине місто в Україні, де міська рада, за ініціативи міського голови Бориса Філатова підтримала такий важливий соціальний проект бюджетом міста. Це дозволило йому стати більш масштабним і масовим.

Навчання для слухачів університету третього віку є безкоштовним.

В « Університеті третього віку» станом на 26 лютого 2018 р пройшли реєстрацію 3678 слухачів, прийом документів продовжується.

 

До реалізації проекту вже приєдналися шість вищих учбових закладів і міські комунальні структури і підприємства:

  1. Університет ім. А. Нобеля (лекції факультету психології)
  2. Дніпропетровська медична академія МОЗ України (лекції факультету здорового способу життя)
  3. Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет (лекції факультету агрономія)
  4. Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара (лекції факультету українознавства, психології та харчових технологій)
  5. Національний гірничий університет (практичні заняття факультету комп’ютерних технологій)
  6. Дніпропетровська центральна міська бібліотека (лекції факультету правознавства, практичні заняття по комп’ютерним технологіям, іноземні мови та рукоділля)
  7. Учбовий центр «Атлант» (практичні заняття факультету комп’ютерних технологій)
  8. Школа іноземних мов «Шервуд» (практичні заняття факультету іноземних мов)
  9. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Міська станція юних техніків» Дніпровської міської ради (заняття рукоділлям)

 

На лівому березі міста:

  1. Міський комунальний заклад культури «Будинок культури «Енергетик» (Придніпровськ) (лекції з актуальних питань для людей похилого віку)
  2. Фінансова академія університету митної справи та фінансів (лекції з актуальних питань для людей похилого віку та практичні заняття по комп’ютерним технологіям для мешканців лівобережжя)

 

24 березня 2018 р планується відкриття філіалу «Університету третього віку»  в одному з віддалених районів міста – в Самарському з базуванням у Палаці Культури «Північний».

Для учасників проекту є можливість відвідувати театри, музеї, філармонію та концерти академії музики ім. Глінки - безкоштовно.

За період оновленої роботи проекту було проведено 232 лекції, та 1320 практичних занять і майстер-класів.

У 2017 році:

Факультет комп’ютерної грамотності - 1840 слухачів

Факультет іноземних мов - 480 слухачів

Факультет мистецтва (рукоділля) - 104 слухача

Факультет Правознавства - більш ніж 400 слухачів

Факультет Психології – 300 слухачів

Факультет здорового способу життя – 250 слухачів

Факультет агрономії – 83 слухачі

Факультет українознавства – 64 слухачів

Для більшої інформованості, зворотнього зв’язку щодо потреб слухачів,  прийому зауважень та пропозицій щодо нових напрямків проекту, відкрита інформаційна сторінка у фейсбук: www.facebook.com/UTVdp. Там також можна ознайомитися з розкладом занять та заходами, які проходять у рамках проекту «Університет третього віку».