Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпряни попрощалися з зимою: У місті відсвяткували Масляну

17 лютого у парку Глоби пройшло святкування Масляної. Протягом дня дніпряни та гості міста могли відвідати захід, скуштувати млинці та інші смаколики, купити на ярмарку домашні продукти чи прикраси, виготовлені власноруч, подивитися виступи творчих колективів, відвідати майстер-класи та зробити знімки у тематичній фотозоні.
«Головне в Масляній – смачно поїсти, поласувати млинцями. Ми хотіли, щоб було весело. І у нас це вийшло. Люди посміхаються, біля палаток з їжею безліч охочих, багато діток бігають. Не зважаючи на погоду, свято вдалося», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.
Ввечері пройшов конкурс на швидке поїдання млинців. Переможцем став Олексій. Він з’їв близько 10 млинців за півтори хвилини.
«Свято сьогодні колосальне, дуже багато людей. Млинці були дуже смачні, з’їв десь 10 штук. Я готувався – не їв до цього. Зазвичай моя теща робить дуже великі млинці, і я стільки б не з’їв, як на конкурсі, може штук п’ять», – сказав переможець змагання Олексій.
Кульмінацією свята стало фаєр-шоу та спалення опудала. Кількасот людей прийшло до центрального парку міста, аби попрощатися із зимою.
«На святі дуже багато різних точок. Ти не стоїш на одному місці, можна танцювати, пити каву, грати з дітьми. Ми з дитиною тут з першої години дня. На вулиці прохолодно, але йти не хочеться. Дякуємо організаторам. Хочеться, щоб скоріше прийшла весна. А взагалі, головне, щоб у кожного весна була в душі, не зважаючи свято це чи ні», – сказала гостя свята Оксана.

Більше фото за посиланням