Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов став єдиним представником України на Міжнародній конференції мерів в Ізраїлі

Мер Дніпра Борис Філатов став єдиним представником України на ХХХІІ Міжнародній конференції мерів в Ізраїлі. Світовий форум очільників міст із 21 країни світу триватиме з 11 по 16 лютого. Темою цьогорічної конференції є революційні технології для міст. Запрошення на участь у заході Борис Філатов отримав від посольства Ізраїлю в Україні. За останні десятиліття він став першим мером Дніпра, що відвідує з'їзд світових лідерів.

Серед учасників, зокрема, з США, Польщі, Бразилії, Ефіопії, Греції, Люксембургу, Фарерських островів і Мальти, є і новообраний мер грузинського Кутаїсі Георгій Чигварія. Із Дніпром це місто встановило побратимські відносини. Так, у перший день конференції мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з мером Єрусалима Ніром Баркатом і депутатами місцевого муніципалітету, а також поспілкувався з очільником Американського Єврейського конгресу Джеком Розеном.

Загалом протягом з'їзду делегати відвідають компанію Mobileye. Це – одна з провідних світових технологічних компаній у сфері безпілотних технологій та розробки камер переднього та заднього виду для транспортних засобів. Також заплановано зустріч із директором з маркетингу компанії OrCam Technologies. Її місія – використання можливостей штучного зору для покращення життя сліпих і тих, хто має відповідні вади. У програмі конференції також ексклюзивна зустріч із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

А ще – відвідини центру управління Тель-Авівом, де працює система керування та контролю «розумного міста». Командний центр було розроблено для підвищення безпеки жителів у повсякденному житті і за надзвичайних ситуацій, а також для оптимізації послуг, що надає муніципалітет. Делегати також ознайомляться з роботою офісів компаній з кіберзахисту та вирішення соціальних проблем у містах. Йдеться про m-Prest, що аналізує програмне забезпечення, зокрема держбезпеки та «розумних міст», R-MOR, яка спеціалізується на захисті активів із високим ризиком по всьому світу, і міжнародну компанію-акселератор The Platform.

Остання пропонує акселеративну програму для підприємців, що розробляють рішення у відповідь на проблеми південних районів Тель-Авіва і покращують якість життя тамтешніх мешканців. Крім того, учасники конференції відвідають виставку Muni Expo Exhibition, де буде представлено 140 стартапів, які працюють у різних сферах: від енергетики до безпеки. Загалом заплановано чимало зустрічей і обговорень щодо обміну досвідом. Спільна робота допоможе мерам із різних куточків світу підготувати інноваційні рішення та запровадити їх у власних містах. На час відрядження мера Бориса Філатова обов'язки міського голови виконуватиме його заступник Світлана Єпіфанцева.