Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов розповів, як у Дніпрі вирішують питання з відходами та чи з'явиться в місті об`єкт комплексної переробки відходів

Дніпро масово закупить комунальні сміттєвози. Таким чином у місті планують вирішити системну проблему з монополією однієї приватної компанії. Про це в ефірі програми «Кисельов. Авторське» на телеканалі «Прямий» розповів міський голова Борис Філатов.

«Не люблю кивати на попередників, однак мені дісталася монополія однієї приватної компанії. Та ми виходимо інакше, як і з прибиранням снігу, – купуємо комунальну техніку. У 2018-му масово закупимо сміттєвози турецького виробництва на базі американських автомобілів FORD. І цього року ми вирішимо дану проблему», – зазначив Борис Філатов.

Очільник міста переконаний: коли йдеться про муніципальне господарство, жодна монополія не може бути ефективною.

«Усіх, хто має змогу обслуговувати подібні сфери, – ласкаво просимо. Адже місто прибирають не лише комунальники, як вважає багато людей. Є велика кількість приватних підрядників із власною технікою. У нас усе це регулюється, побудована чітка логістика. Я постійно сиджу в месенджерах, щоб керувати процесами. Ми збираємо скарги громадян», – повідомив мер Дніпра.

Також Борис Філатов додав, що наразі він веде перемовини з трьома великими компаніями щодо будівництва  у Дніпрі об`єкту комплексної переробки відходів .

«На моєму столі лежить пакет документів англійського інвестиційного фонду. Згідно з ним, я сподіваюся, хоча й не до кінця вірю, вони хочуть інвестувати близько 60 млн фунтів стерлінгів у будівництво на нашому полігоні сміттєспалювального заводу. Я також веду перемовини з австрійцями та японцями. Спеціально, щоб стала зрозумілою конкуренція у цій сфері. У нас полігон у нормальному стані. Зрозуміло, що мешканці довколишніх вулиць не в захваті. Сусідство не з найкращих. Та це не Грибовичі у Львові (полігон твердих побутових відходів, – Ред.). Наш полігон має всі документи. Сміття ми пересипаємо бентонітовими матами, стоять спеціальні пропанові гармати, щоб відлякувати воронів», – зауважив міський голова.