Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

19.01.18 14.00 У рамках «Днів «Дня» у Дніпрі»- зустріч головного редактора «Дня» Лариси Івшиної з «живою» громадою Дніпра

19 січня о 14-00 у Музеї українського живопису ( Троїцька площа, 5 А, 3 поверх )  у рамках «Днів «Дня» у Дніпрі»- зустріч головного редактора «Дня» Лариси Івшиної з «живою» громадою Дніпра. У рамках діалогу буде представлено нову книгу з Бібліотеки газети «День», що вже стала бестселером, – «Корона, або Спадщина Королівства Руського».

 Довідка:

У 2017 році наша власна книжкова серія «Бібліотека газети «День»  поповнилася історичною новинкою, і за змістом, і за її місцем у сьогоднішньому інтелектуальному просторі книгою «Корона, або Спадщина Королівства Руського».

Історія України розпочинається не 25 років тому і навіть не з 1654 року, в чому намагалась переконати  колоніальна історіографія. Книга «Корона, або Спадщина Королівства Руського» має на меті переосмислити витоки і саму природу української державності. Це  спроба поставити надважливе питання – з якого етапу Україна починає своє «літочислення»? Можливо, від київського князя Святослава, який у 971 році уклав мирний договір з візантійським імператором Іоанном Цимісхієм? Або ж від Ярослава Мудрого, тисячоліття утвердження якого на престолі будемо відзначати у 2019 році? В України є своя давня спадщина. Питання тільки в тому, наскільки ми готові вступити у «права власності».