Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Бюджет участі у дії: У Дніпрі презентували один з проектів реконструкції будинку

У Дніпрі в рамках Бюджету участі (1 етап) було реалізовано проект під назвою «Мій будинок – моя фортеця». Він передбачав реконструкцію будинку та фасаду з подальшим художнім розписом з національним колоритом.

«Ми дуже пишаємося тим, що у рамках Бюджету участі вже реалізовано багато проектів, і цей дім на вул. Матроській, 41 – один з них. Мешканці самі запропонували проект, ескіз. 300 жителів проголосували за підтримку цього проекту, місто виділило 200 тис. грн, а вже потім департамент стратегічного розвитку втілив його у життя разом з його авторами. І тепер, коли ми бачимо готовий фасад, розуміємо, що він даруєрадість не лише мешканцям цього будинку, а й людям, які просто гуляють цією вулицею», – розповіла в. о. заступника міського голови Яніка Меріло.

Авторка проекту «Мій дім – моя фортеця» Ольга Рекун – художниця, тож вона брала безпосередню участь у розписі фасаду: «Бюджет участі – дуже цікавий проект. Щойно я побачила його положення, одразу зрозуміла, що це гарна можливість зробити щось гарне та корисне для свого району. Я зробила ескізи, прописала проект, його підтримали. Будівельники були у нас професійні, дуже якісно усе зробили. Малюнки, які ви тут бачите, я зробила власноруч. Дуже сподіваюся, що у майбутньому усі будинки на нашій вулиці будуть такі ж яскраві».

«Ми поставили перед собою дуже амбіційну мету: за один рік провести і голосування, і втілити проекти. Наразі вже реалізовано близько 2/3 проектів. Суть Бюджету участі у тому, аби було здійснено мрії та ідеї мешканців нашого міста, саме те, чого вони справді потребують», – додав член постійної комісії з питань бюджету фінансів та місцевого самоврядування Олександр Купрієнко.