Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

27.12.17 11.00 Презентація видання «Дніпро-місто трьох фортець»

27 грудня об 11-00 в КП «Агентство розвитку Дніпра» (вул. Воскресенська, 14, Будинок губернатора, 2 поверх) – презентація видання «Дніпро-місто трьох фортець». 

Спікер: Володимир Панченко – директор КП «Агентство розвитку Дніпра».

Довідка:
Видання, підготовлене обласною універсальною науковою бібліотекою, присвячено темі, яка вже багато років викликає неабияку зацікавленість суспільства у зв’язку зі встановленням дати започаткування міста, – поселенням, які стали основою Дніпра – Богородицькій фортеці, Старому та Новому Кодакам.

Містить статтю к.і.н., директора Інституту історії Дніпра Олега Репана, яка дає уявлення про ці поселення, їхню історію, економічне та культурне значення.

Видання містить загалом 377 посилань на бібліографічні джерела близько 200 авторів, які підтверджують саме козацьку, а не «імперську» історію зародження м. Дніпро.


Розраховане на вчителів, організаторів туризму та керівників туристичних гуртків, краєзнавців і всіх, хто цікавиться історією нашого міста.

Це видання допоможе в реалізації Програми розвитку історії міста та місцевої ідентичності «З Україною в серці» (прийнятої на 26-ій сесії ДМР) та стратегії туристичного потенціалу міста на 2018–2027 роки разом із Програмою активізації туристичного потенціалу на 2018–2020 роки (прийнятої на 27-ій сесії ДМР).


У заході приймають участь як історики, так і представники туристичної галузі: Надія Тітова- директор Дніпропетровської ОУНБ; Олександр Харлан- кандидат архітектури, Володимир Панченко, к.і.н., директор «Агентство розвитку Дніпра»;  Анна Колєда- керівник туристичного напрямку КП « Агентство розвитку Дніпра».