Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Школа партнерства, конкурси та грантові платформи: У Дніпрі запровадять програму підтримки ідей активних громадян

20 грудня під час 28-ої чергової сесії міської ради Дніпра депутати ухвалили міську цільову програму з підтримки громадських ініціатив та соціально-культурного розвитку суспільства «Сучасне місто» на 2018 – 2022 роки.


Вона допоможе активним дніпрянам втілювати власні ідеї та ініціативи для поліпшення благоустрою міста. Одне з ключових завдань «Сучасного міста» – налагодження комунікації між громадськими організаціями, суспільством і місцевою владою.


Протягом найближчих чотирьох років у рамках програми хочуть ініціювати щорічний конкурс проектів для громадських організацій «Ідея. Проект. Результат».


Разом з тим, у місті планують заснувати форум Social Impact Bond і загальноміську громадську інституцію Ciub-StartUp, що залучатиме інвестиції для впровадження корисних проектів.
Автори міської програми пропонують активізувати напрямок взаємної допомоги дніпрян. Для цього пропонують організувати Центр перерозподілу волонтерської допомоги, де громадські об’єднання зможуть обмінюватися ресурсами з волонтерськими організаціями.


Серед ідей також заснування онлайн-платформи «Центр нового життя речей», що допомагатиме малозабезпеченим верствам населення. Щоб втілювати у життя соціально значущі проекти, у мерії планують співпрацювати з вітчизняними та міжнародними організаціями.


Ініціативній громадськості влаштовуватимуть зустрічі з цікавими особистостями для обміну досвідом – так звані живі бібліотеки, а також відслідковувати гранти від українських і закордонних фондів.
Крім  того, проводитимуть громадські обговорення, різноманітні семінари та тренінги, де розповідатимуть про впровадження громадських ініціатив. Крім того, планують організувати Школу партнерства, де організують курси для молодих громадських активістів.