Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Секретар міськради Дніпра вручив атовцю ордер та ключі від квартири

18 грудня секретар Дніпровської міської ради передав атовцю Богдану Кириченку ордер та ключі від квартири. Її придбали за міський кошт в рамках програми «Муніципальне житло».


«У першу чергу ми намагаємося виділяти квартири інвалідам АТО та сім'ям загиблих, тобто коли є непрацездатні члени родини. Сьогодні учасник АТО отримує квартиру від міста. Таких випадків досить мало, це можна порівняти з виграшем у лотерею. Коли розподіляють квартири, враховують життєві обставини. Ми розуміємо, що у цієї пари вони справді складні», – зазначив Олександр Санжара. Богдан Кириченко разом з дружиною переїхав з Донецької області, коли почалася війна. Чоловік пішов воювати і в боях отримав інвалідність ІІІ групи.


Богдана нагороджено пам'ятним нагрудним знаком «Іловайськ-2014» та нагрудним знаком «За доблесну службу».


Дружина атовця Юлія має І групу інвалідності – жінці пересаджували нирку. До цього вони мешкали у модульному містечку для переселенців.


«Влада Дніпра рятує мою сім'ю. Адже у моїй родині два інваліди. Ми жили в модульному містечку – просто у металевих вагончиках. Для інвалідів там погані умови. Я просив допомогти нам, і тепер нам дали шанс на нове мирне життя», – сказав Богдан Кириченко.


Оселю Юлія та Богдан отримали з ремонтом, а також укомплектованою кухнею та сантехнікою. Наразі пара вже планує, як обживатиметься на новому місці.


«Зараз дуже хочеться завести кого-небудь, кота чи собаку, але поки що думаємо. Ми знаємо цей район: тут знаходиться лікарня, де я лікувалася, РАГС, де ми одружилися. Дуже зручно, що тут недалеко кінцева зупинка», – сказала Юлія Кириченко.


Цьогоріч до 10 атовців отримали житло від міської ради. Загалом, у черзі на отримання житла в місті стоїть понад 7,5 тис. людей, 5,5 тис. з них – першочергова група.