Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов протестував оновлений тролейбусний маршрут №2

Тролейбусний маршрут №2 (колишній №13) у Дніпрі курсує від вул. Глінки до ж/м Парус. Його відновили після закриття 10 років тому та подовжили для зручності містян. Запуск нової тролейбусної ділянки розвантажить пасажиропотік і дозволить дніпрянам суттєво економити, користуючись міським транспортом. 15 грудня разом із першими пасажирами новий маршрут протестував міський голова Дніпра Борис Філатов. Відкриття приурочили до 120-річчя міського трамваю та 70-річчя тролейбусу. «На житлових масивах Парус, Комунар і Червоний камінь мешкає близько 150 тис. людей. Тому дуже важливо, що сьогодні ми запустили цей маршрут. Адже він дозволить містянам користуватися дешевим і комфортним електротранспортом», – зазначив Борис Філатов.

 Очільник Дніпра наголосив: наразі розвиток муніципального електротранспорту залишається пріоритетом для міської влади. У найближчих планах мерії – запуск тролейбусів на житломасив Сокіл. Борис Філатов також зауважив, що підписана кредитна угода з Європейським банком реконструкції та розвитку дозволить місту придбати ще 50 нових тролейбусів і, фактично, повністю оновити рухомий склад цього електротранспорту. Нині довжина маршруту №2 сягає 25,2 км. Тут працюють 8 нових тролейбусів. Рейс в обидва боки триває 88 хвилин. Рух починається о 6 ранку і триває до 22:28. Під час відновлення маршруту, зокрема, проклали 24,8 км контактної мережі та відновили 41 зупинний комплекс. Також на зупинці «Парус-2» і «Льодова арена» є електронні табло з інформацією щодо руху маршруту №2.

 Перші пасажирки тролейбусу №2 Яна та Аліна радіють запуску відновленого маршруту. Дівчата кажуть: електротранспорт дешевший, а в дорозі не виникає сюрпризів. «У маршрутку іноді просто не влізти – такі вони забиті. А в тролейбус сів і їдеш. І по дорозі з ним нічого не станеться. Звичайно, для нас це затребуваний маршрут. Ми живемо тут, на Парусі, і завжди їдемо до центру. Нові тролейбуси дуже хороші – теплі та зручні», – розповіли вони.

 Як відомо, тролейбусний маршрут від вул. Глінки до ж/м Червоний Камінь було відкрито 1973 року. У 1993 році його продовжили до ж/м Парус-1, а у 1999 – до Вітрила-2. Рух на маршруті припинили у 2007 році. Ще через 6 років у тодішній міськраді з балансу комунального підприємства списали контактну мережу.