Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

19 грудня стартує програма «Дніпро – місто, де збуваються мрії»

19 грудня у місті стартує програма міського голови Бориса Філатова «Дніпро – місто, де збуваються мрії». Про це на прес-конференції повідомив заступник мера Олександр Шикуленко.

«Цей проект – частина усіх новорічних заходів, що відбудуться у місті. Ми хочемо, щоб під час святкувань дітям не потрібно було їхати до центру Дніпра, а вони могли просто вийти з дому у своєму районі та потрапити на новорічне дійство. Ми хочемо охопити усе місто», – зазначив посадовець.

З 19 по 26 грудня в рамках програми пройдуть 20 вистав для талановитої молоді міста. Майже 7 тис. дітей відвідають заходи, а також отримають близько 5 тис. солодких подарунків, 1 600 флешок та 30 планшетів.

«Ми спробували врахувати усі побажання дітей та молоді. Заплановано 13 дитячих вистав для дітей молодшого шкільного віку, велика водна феєрія – для дітей середнього шкільного віку. Учні старшої школи відвідають головне гумористичне шоу міста «КаВуН», а для молоді ми підготували сеанси новорічних фільмів у кінотеатрі «Материк-кіно», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Крім того, в рамках програми заплановано карнавальну ходу. 22 грудня о 17:00 її учасники зберуться біля міськради та вирушать до парку ім. Глоби, де о 17:30 відкриється новорічна ялинка. Очолить ходу єдина в Україні сучасна американська пожежна машина.

А 25 грудня о 10:00 на площі біля культурно-спортивного комплексу «Шинник» відбудеться акція «Екоялинка» – городяни зможуть зібрати символ Нового року із вторинної сировини. Журі обере найкращі роботи у двох номінаціях – дерево висотою до 1,5 метра та до 3-х метрів.

«Ми провели опитування серед студентів, чи цікавий їм проект «Екоялинка». Отримали схвальні відгуки. У нас є премії для переможців: перше місце – 3 тис. грн, друге – 2 тис. грн, третє – 1 тис. грн», – заявив директор КСК «Шинник» та представник федерації баскетболу «3х3» у Дніпропетровській області Михайло Зайцев.

Завершиться програма 26 грудня молодіжним карнавалом у Палаці дітей та юнацтва. Для містян влаштують конкурси, розваги, фотозони та розіграш призів. Захід можуть безкоштовно відвідати усі охочі. Для цього є дві умови – обов'язкова реєстрація, яка відкриється 20 грудня на сторінці управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання у соціальній мережі Facebook, та наявність карнавального костюму. До речі, власники двох найкращих образів отримають планшети.