Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов: Наступного року студентами Університету третього віку стануть 5 тис. літніх дніпрян

У 2017 році слухачами Університету третього віку стали понад 3 тис. дніпрян у віці від 55 років. 12 грудня у виші підбили підсумки навчального сезону-2017. На свято до життєлюбів завітав міський голова Дніпра Борис Філатов.


У холі Палацу студентів, де відбувалися урочистості, провели медичне експрес-обстеження літніх студентів та облаштували художні експозиції.


«Цьогоріч нам вдалося налагодити плідну співпрацю із сімома вишами. Наступного року ми плануємо збільшити кількість студентів. Орієнтовно це близько 5 тис. слухачів. Програма розвиватиметься і залучатимуть все більше учасників», – наголосив Борис Філатов.


Студенти Університету третього віку доводять: вчитися ніколи не пізно. Цього сезону шестеро слухачів вишу відсвяткували 90-річчя, а двом найстаршим студентам нині по 94 роки. У підкоренні нових знань слухачам золотого віку допомагають викладачі та фахівці 7 міських вишів.
Традиційно найбільш затребуваними факультетами залишаються комп'ютерні технології, психологія та здоровий спосіб життя. Популярності набувають і новостворені відділення українознавства та агрономії.


Крім того, Університет третього віку став ще доступнішим для літніх студентів. У виші відкрили дві нові філії – на лівому березі (на базі Фінансової академії) і у Самарському районі. Наступного сезону заплановано створення ще двох.


Також у сезоні-2018 в Університеті продовжать організовувати літні танці. У планах також проведення конкурсу краси серед студенток Університету третього віку та битви хорів. До безкоштовних походів до театрів та музеїв життєлюбам додадуть ще й відвідування кінотеатрів.


Подати документи пенсіонери можуть у територіальних центрах соціального обслуговування. Для цього необхідно написати заяву, принести ксерокопії паспорта, пенсійного посвідчення й довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.


Записатися також можна за телефонами: (056) 77 803 44. Докладніша інформація щодо проекту є на сторінці у соціальній мережі.


Як відомо, з 2015 року Університет третього віку за підтримки міської влади вийшов на новий якісний рівень. Крім того, у Дніпрі за сприяння Бориса Філатова працює безкоштовний муніципальний табір для пенсіонерів «Золотий вік».