Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі розпочався фінальний етап конкурсу «Учитель року-2018» у номінації «Фізична культура»

 7 грудня у Дніпрі на базі школи № 134 стартував фінальний етап міського туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» у номінації «Фізична культура». Захід триватиме два дні.

 До фіналу міського туру потрапило 10 вчителів фізкультури, перед якими два завдання: проведення уроку фізичного виховання серед школярів та презентація й захист власного наукового проекту. Учитель-переможець міського етапу представлятиме Дніпро в обласному турі конкурсу.

 «Учитель року» – престижний захід, і щороку він набуває популярності серед наших учителів, які ретельно до нього готуються, щоб гідно представляти Дніпро на обласному етапі. Усім фіналістам удачі, а перемоги – найкращому», – сказала фахівець управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ганна Яцкевич.

 Оцінює вчителів-фіналістів професійне журі, у складі якого фахові викладачі фізичної культури. За словами голови журі, методиста методичного центру управління освіти департаменту гумполітики міськради Юрія Гапоненка, цей конкурс – можливість для вчителів показати свої знання, проявити вміння, навички, продемонструвати інтерактивні методи навчання, які вони застосовують на уроках. Він також розповів, що 10 учителів-фіналістів були відібрані із 17 претендентів, які взяли участь у міському етапі.

 «Усі вчителі – гідні перемоги. Видно, що вони справжні фахівці своєї справи, з душею ставляться до своєї роботи та школярів. Головне – вони щиро підтримують і вболівають один за одного», – зазначив Юрій Гапоненко.

 Одна із учасниць фінального туру – Тетяна Бойченко, представляє навчально-виховний комплекс №144. Їй першою довелося виконувати одне із завдань, а саме – провести урок фізкультури, який вона розробила для третьокласників.

 «Уперше беру участь у цьому конкурсі. Вважаю, що кожен вчитель, який себе поважає, прагне зростати у своїй професії, бути найкращим, має брати участь у подібних змаганнях. Зі школярами, для яких довелося провести урок, незнайома, але це ніяк не завадило знайти спільну мову. Дітки виявилися слухняними. Для їхнього віку під час уроків фізкультури головне – давати вправи в ігровій формі. Це їм подобається», – додала вчитель.