Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За підтримки Бориса Філатова у Дніпрі відкрилася виставка «Степи України»

6 грудня у Дніпровському Будинку мистецтв відкрилася виставка «Степи України», учасниками якої стали 15 художників з Дніпра, Бердянська та Полтави.

Передував виставці спеціальний пленер, який відбувся у жовтні 2017 року у мальовничій місцевості П’ятихатського району Дніпропетровської області.

Проект «Український степ» реалізовано завдяки стипендії міського голови Бориса Філатова, виділеній на 2017 рік.

«Степ – це життя наших пращурів, наше життя. Його оспівано у багатьох культурних творах. Серед учасників проекту люди різного віку: це відомі художники, метри, лауреати премій, викладачі та молоді художники. Загалом тут представлено близько 50 робіт. Реалізувати цей проект вдалося завдяки підтримці міського голови Бориса Філатова. Сподіваємося, що це тільки початок, і захід матиме продовження», – розповіла директор Будинку мистецтв Валентина Слобода.

«Ідея такого проекту народилася разом із розумінням того, що тема степу, такого рідного для нас, не розкрита. У нашому місті, області, живуть талановиті художники-пейзажисти, але темою степу займаються не так багато. Ми подали проект на стипендію мера Бориса Філатова, його підтримали, тож тепер ми маємо змогу милуватися цими витворами мистецтва», – зазначила автор проекту, мистецтвознавець, кандидат наук Олена Годенко.

Експозицію буде відкрито у Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) до 18 грудня. Вхід вільний.