Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпровській міськраді пояснили щодо кількості отримувачів субсидій у місті

Станом на сьогодні у Дніпрі субсидію на житлово-комунальні послуги отримують 96 тис. родин, тоді як минулого року їх було 118 тис. Серед основних причин зменшення кількості отримувачів державної допомоги – наявність боргу за понад два місяці, сума якого перевищує 340 грн, а також зміни у доходах членів родини. Про це під час прямої телефонної лінії 6 грудня повідомив начальник відділу управління соцзахисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Володимир Плаксій.

За його словами, щоб поновити житлову субсидію, необхідно погасити наявні борги і принести до управління соцзахисту відповідну довідку або договір про реструктуризацію боргу. Якщо у грудні субсидію призупинено через зміну доходів, то заявник може знову подати заяву на її отримання у січні 2018 року. Тоді розмір доходів враховуватимуть за ІІІ та IV квартал 2017 року.

«Радимо громадянам слідкувати за оплатою житлово-комунальних послуг і не накопичувати боргів. Зокрема, необхідно вчасно сплачувати так званий обов'язковий відсоток, який для кожної родини розраховують індивідуально. Його зазначено у квитанціях на кожну послугу», – зазначив чиновник.

Він також додав, що наразі черг в управліннях соцзахисту на оформлення субсидій немає. З моменту отримання усієї необхідної інформації від комунальних підприємств, які надають послуги, субсидію призначають заявнику протягом 10 днів.