Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Електронне місто: Дніпро впроваджує новітні сервіси разом з Google

У Дніпрі організували кампанію «Цифрове перетворення Дніпропетровської області», реалізовану Google Україна у співпраці з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Дніпровською міською радою. Метою кампанії є підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону за допомогою сучасних інтернет-інструментів. Про це йшлося на прес-конференції 4 грудня.

«Дніпро – це центр Дніпропетровської області та форвард усіх цифрових перетворень. Насамперед це стосується адміністративних послуг, що доступні в онлайн-режимі. Ми сподіваємося, що дуже скоро на мапах Google з’явиться графік роботи міського транспорту Дніпра. Технології, які надає нам компанія Google, і надалі активно впроваджуватимуть», – зазначив секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара.

Наприклад, у рамках кампанії «Цифрове перетворення Дніпропетровської області» у місті розробили спеціальний сайт «Мандруй Дніпропетровською областю». Тут охочі можуть здійснити віртуальну прогулянку набережною Дніпра, з висоти пташиного польоту помилуватися водоспадом «Поріг ревучий» та ознайомитися з експозицією Дніпровського національного історичного музею.

«Ми зробили дуже багато різних електронних проектів. Сервіси Google дають нам нові рішення. Наприклад, це стосується відкритої мапи Дніпра, де весь час оновлюється інформація. Сюди вже нанесено 21 набір різних даних: МАФи, рекламні споруди, адреси ремонтних майстерень, дитячі садочки, гуртки, паркінги тощо. Дуже важливо, аби ці карти були якісними, тож картографи, які співпрацюють з Google, перевірили вулиці Дніпра, аби їхні назви співпадали. Також Дніпро першим вивів свою інформацію на мобільний додаток WAZE: комунальні служби додають сюди відомості щодо ремонтів і перекриття шляху, а мешканці міста можуть сповіщати про збитих тварин», – розповіла в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

Директор Google Україна Дмитро Шоломко зазначив, що компанії дуже цікаво впроваджувати новітні сервіси у місті: «Не секрет, що Дніпро – це інженерний центр країни, тут працюють IT-компанії, люди дуже розумні. Дещо було набагато простіше впроваджувати саме у вашому місті, бо не потрібно було пояснювати елементарні речі».