Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Напередодні Дня Збройних сил України Борис Філатов нагородив військових Дніпра

4 грудня, напередодні Дня Збройних сил України, міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з військовослужбовцями. Захисникам української землі мер вручив почесні медалі та подарунки.

«Ці нагороди – від міста, від людей. Наша вдячність вам – безмежна. Ще раз щиро дякую та низький вам уклін», – зазначив Борис Філатов.

Як відомо, у Дніпрі діють унікальні соціальні програми, спрямовані на підтримку учасників АТО та їхніх родин. Наприклад, у місті одними із перших в Україні запровадили комплексну програму «Родина героя», фінансування якої, порівняно з минулим роком, збільшили з 28 до 38,7 млн грн. Зазначимо, що на території Дніпра дислокуються оперативне командування «Схід», оперативне повітряне командування «Схід» і 138-а зенітно-ракетна бригада. Крім того, багато дніпрян входить до складу 39-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпро-2», 20-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпропетровськ» та 25-ї окремої повітрянодесантної бригади.

Дніпровська мерія також веде шефство над військовими частинами 1216, 4608, військовими частинами – польовими поштами В0829, В2231, 25-ою окремою повітрянодесантною бригадою, 20-им окремим мотопіхотним батальйоном, 43-ім окремим мотопіхотним батальйоном та обласним військовим комісаріатом.

Міська рада надала фінансову підтримку військовим частинам на суму близько 1 млн грн. За ці кошти придбають автозапчастини, генератори, оргтехніку, тепловізори та інше необхідне технічне приладдя.

Окрім того, у Дніпрі на честь бійців АТО та волонтерів армії названо 4 вулиці. Таким чином увічнили пам’ять молодшого сержанта 25-ої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади Євгена Сердюкова – він загинув у боях під Шахтарськом (Донецька область) 31 липня 2014 року, солдата ЗСУ, дніпровського журналіста Олександра Чернікова – загинув у бою поблизу Авдіївки 22 січня 2015 року, та старшого сержанта Збройних сил України Володимира Андрющенка – загинув 26 квітня 2015 року під час мінометного обстрілу ротного опорного пункту поблизу селища Піски Ясинуватського району.

Також у Дніпрі на відзначення заслуг волонтерів у відбитті російської терористичної агресії у 2014-2015 роках з’явилася вул. Волонтерська. День Збройних Сил України щороку відзначають 6 грудня. За даними рейтингу міжнародної компанії Global Firepower, серед 126 держав світу українська армія, станом на 2016 рік, посідає тридцяту сходинку. Чисельність збройних сил становить близько 250 тис. службовців.