Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпровській міськраді розповіли про ситуацію з приватизацією кімнат у гуртожитках

Цього року у Дніпрі ще у чотирьох гуртожитках комунальної власності розпочалася приватизація кімнат. Це гуртожитки за адресами: Запорізьке шосе, 9; пр-т Слобожанський, 105; пр-т Б. Хмельницького, 101 та пр-т І. Мазепи, 33.

Загалом станом на сьогодні у Дніпрі з 86 гуртожитків комунальної власності дозвіл на приватизацію мають 79, решта – у роботі. Про це під час прямої телефонної лінії 29 листопада повідомила начальник відділу розподілу та приватизації житлового фонду та гуртожитків департаменту житлового господарства міської ради Наталія Валика.

За її словами, цього року завдяки спрощеній процедурі приватизації значно збільшилася кількість приватизованих кімнат. «З початку року розглянуто близько 300 пакетів документів на приватизацію кімнат у гуртожитках комунальної власності, тоді як за аналогічний період минулого року – 125. Загалом на сьогодні шляхом приватизації у власність громадян передано 1 тис. 28 кімнат у гуртожитках комунальної власності – це 14,7% від загальної кількості кімнат, яка становить 7 тисяч», – зазначила представниця мерії.

Також Наталія Валика нагадала, що згідно з законом приватизацію кімнат дозволено лише у тих гуртожитках, які є комунальною власністю міста. Щоб приватизувати кімнату, необхідно бути зареєстрованим у гуртожитку і фактично мешкати там не менше п'яти років. Крім того, зробити це можна, якщо раніше людина не скористалася правом на безоплатну приватизацію державного житлового фонду. Також у власності особи, яка претендує на приватизацію кімнати, не повинно бути іншого житла.

 Щодо питань приватизації кімнат у гуртожитках комунальної власності міста можна звертатися до департаменту житлового господарства міської ради за адресою: вул. Воскресенська, 14.