Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі перевірили систему оповіщення населення

29 листопада у Дніпрі перевірили систему оповіщення населення. Сирени по місту запустили на кілька хвилин. Крім того, цьогоріч інформаційні повідомлення лунали не тільки з динаміків, а й висвітлювалися на найбільших рекламних екранах міста.

«Ми вперше застосовуємо такі екрани. Вони знаходяться на ж/д вокзалі, площі Героїв Майдану, на торговому центрі «Мост-Сіті», а також на перетині проспекту Гагаріна та вулиці Чернишевського. На них відображаються повідомлення для осіб з вадами слуху. Сьогоднішньою перевіркою ми задоволені, система спрацювала вчасно та добре», – зазначив заступник директора департаменту громадського порядку та цивільного захисту населення ДМР Дмитро Редька.

Чиновник продемонстрував розташований у мерії міський пульт сповіщення. У випадку надзвичайної ситуації на спеціальний блок надходить сигнал з обласного пульту. Після цього черговий співробітник на пульті управління задає певну програму і за допомогою GSM-зв’язку у місті запускають сирени, а також розсилають сповіщення членам комісій з надзвичайних ситуацій.

Зараз у Дніпрі систему оповіщення населення оновлюють, адже електросирени мають обладнання ще 1960-х років. Крім того, сигнал у цій системі передають телефонними кабелями, які нерідко вирізають. За ініціативою мера Бориса Філатова вже встановили нове сучасне обладнання, яке працює з GSM-зв’язком та FM-діапазоном, а також має сонячні батареї. Наразі такі блоки застосовують вже більш ніж на десяти об’єктах – це садочки та школи Шевченківського району. Їх встановили за рахунок міського бюджету. Крім того, на сесії міськради було прийнято рішення, що балансоутримувачі електросирен мають за власний кошт придбати нове обладнання.