Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро приєднався до Всесвітньої кампанії «16 Днів Активізму проти гендерно зумовленого насильства в Україні»

24 листопада Дніпровську міську раду підсвітили оранжевим світлом. Так місто приєдналося та символічно розпочало відлік Всесвітньої кампанії «16 Днів Активізму проти гендерно зумовленого насильства в Україні». Також учасники акції з оранжевими парасолями вишукувалися у коло, що символізує мовчання про насильство, та «розірвали» його.
«Ми підтримуємо цю акцію і заявляємо, що місто готове до будь-яких ініціатив, щоб попередити таке явище, як насильство над жінками та дівчатами. Наш департамент підготував проект комплексної програми, яка передбачає заходи, спрямовані на профілактику насильства у сім’ї. Ми сподіваємося, що депутати підтримають його», – сказала виконувачка обов'язків директора департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Соколова.
Крім Дніпра, в акції беруть участь ще 15 міст країни. Акція приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Організаторами її стали агентства Організації Об’єднаних Націй в Україні.
«Метою даної акції є привернення уваги до проблематики насильства щодо жінок та дівчат та об’єднання зусиль різних організацій для запобігання цьому явищу. Необхідно, щоб поліція, соціальні служби, медичні установи, заклади, які надають правову допомогу, працювали разом, аби надавати постраждалим комплексну допомогу», – сказав регіональний координатор Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Костянтин Бойчук.
Детальнішу інформацію щодо проведення кампанії ви можете отримати на сайті ООН в Україні (http://un.org.ua/ua/informatsiinyi-tsentr/news/4241-vsesvitnia-kampaniia-16-dniv-aktyvizmu-proty-genderno-zumovlenoho-nasylstva-v-ukraini ).
Довідка: «Кампанія 16 Днів Активізму проти гендерно зумовленого насильства в Україні» починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, і триватиме до 10 грудня – Міжнародного дня прав людини, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок щороку у світі. Такі часові рамки було обрано, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є кричущим порушенням прав людини.
Кожна п'ята жінка в Україні бодай раз у житті зазнавала фізичного або сексуального насильства. Наслідки насильства для економіки країни сягають за модельними розрахунками дослідників 208 млн долл. на рік, згідно з дослідженням Фонду ООН у галузі народонаселення..