Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У новому форматі: У Дніпрі презентували сучасний кафетерій для школярів

23 листопада у комунальному закладі освіти «Спеціалізована школа № 129 фізико-математичного профілю» презентували новий формат харчування для старшокласників.


У закладі відкрили кафетерій з лінією роздачі, де учні можуть самостійно обирати страви на свій смак.
«Це перший такий кафетерій у Самарському районі і другий – у місті. Мені приємно, що керівництво департаменту гуманітарної політики втілює в життя побажання мера щодо покращення харчування наших дітей. Відкриття кафетерію дасть можливість перейняти цей досвід і керівникам інших навчальних закладів. Це крок до європейського бачення», – зазначив голова Самарської у місті ради Юрій Федько.


Ініціаторами запуску такого формату харчування стали батьки школярів. Їм відомо про такий досвід у Дніпрі, і вони захотіли втілити його і у своїй школі.


«До такого кафетерію старшокласники можуть прийти, аби поспілкуватися та поїсти. Це можна зробити як після першої, так і після п'ятої перерви. Наші діти щасливі, що тепер у них є вибір. Школа пішла нам на поступки і виділила під кафетерій вчительську», – сказала голова піклувальної ради школи Наталія Іванова.


На відміну від їдальні, яка також є у школі, кафетерій працює на всіх перервах і тут завжди є готові гарячі страви. Відкриття цього закладу сплатили інвестори.


«Такий формат подобається і дітям, і батькам, і дорослим, що працюють у школі. Їжа у кафетерії входить до переліку страв, які можна готувати у навчальному закладі. Але діти мають вибір щодо страв», – сказала директор КЗО «Спеціалізована школа № 129 фізико-математичного профілю» Наталія Ширяєва.


Думку про введення такого формату харчування обговорювали близько року. Наразі старшокласники задоволені роботою нового кафетерію. На перервах тут вишиковуються черги, але обслугувати встигають всіх.


«Ми, одинадцятикласники, знаходимося у школі з 7:30, починаючи з факультативів, і до вечора, закінчуючи розробкою наукових робіт та проектів. Тобто у школі проводимо дуже багато часу. Звичайно, ми хочемо поїсти не один раз за цей період. Мені подобається велике розмаїття страв», – зауважив учень 11 класу Артем.


Зараз в школі проходить конкурс на оформлення та назву нового кафетерію.